Fotballkanalen tipper PostNord-ligaen – 5. Plass – Raufoss

Status

Tidligere Raufoss-storscorer Christian Johnsen valgte foran 2017-sesongen å ta sin første jobb som hovedtrener hos nettopp Raufoss og da ta fatt på det store ansvaret som fulgte med, å sende de tilbake til OBOS-ligaen. Denne utfordringen tok lillehamringen på strak arm og var veldig nære å klare det på første forsøk etter de kapret 2.plassen i avdeling 1, men tapte play-offen sammenlagt mot Notodden.

I vinter har Raufoss sett hvasse ut med 8 seiere, 2 uavgjort og 3 tap mot generelt god motstand, blant annet en seier mot kinesiske Tianjin TEDA FC med John Obi Mikel på midtbanen. De har som de fleste lag hatt utskiftninger i laget, men har klart å holde på det meste av stammen fra i fjor og gledelig for Raufoss-tilhengere så signerte Anton Henningsson omsider ny kontrakt.

Spillerstall

Ole Kristian Lauvli var en av PostNord-ligaens beste burvoktere i fjor, og stort ansvar henger på hans skuldre ettersom han også har blitt utnevnt til årets kaptein. Men Lauvli har lenge vært sett på som en keeper som skal vokse ut av denne ligaen, og det blir spennende å se om han kan levere på et nivå som gjør han aktuell for klubber på de to nivåene over.

Kevin Jablinski ble fort en viktig mann bakover hos Raufoss da han kom på lån fra Sandefjord i august i fjor og takket for tilliten ved å signere en permanent avtale for 2018. Med seg i krigen får han mest sannsynlig med seg Marius Alm som tross sin unge alder har vist seg å være en bunnsolid forsvarsspiller og spilte så å si alle kampene i midtforsvaret i 2017-sesongen. Edvard Linnebo Race har også kommet inn fra Stabæk etter en skuffende fjorårssesong på utlån hos Kongsvinger og spill for Stabæk 2 håper ungfolen å spille seg til en plass i Raufossforsvaret, enten som stopper eller back.

På backplass ser det imidlertid ut som Stian Simenstad (Elverum) og Snorre Strand Nilsen har kapret plassene på sidene, mens Simen Schjerve Gievær (Gjøvik-Lyn) og Henrik Fløgum fra juniorstallen tilføyer bredde i forsvarsleddet.

I midtbaneleddet har Raufoss’ store sønn Kristian Lønstad Onsrud forlatt redet og etterlatt seg et stort tomrom. Fjorårets beste spiller og poenggrossist har tatt steget opp og ble med fjorårskonkurrent HamKam opp til OBOS-ligaen. Borte er også stortalentet Nicolai Fremstad.

Inn har trioen Mikkel Maigaard Jakobsen (ÍBV Vestmannaeyjar, Island), Matias Moldskred-Belli (Ready) og Solomon Owusu (Follo) tatt turen til Vestre Toten. Spesielt Maigaard Jakobsen har vist seg positivt i vinter. Dansken med U-landskamper i hjemlandet har vært særdeles toneangivende og har notert seg for seks mål og én assist i treningskampene. Moldskred-Belli kommer fra 3.divisjonsklubben Ready, og har vist prov på at han er klar til å ta nivået i PostNord-ligaen, mens Owusu fortsetter der han slapp der han var svært viktig for et Follo-lag som endte med nedrykk i fjor. Sistnevnte er potensielt funn for Raufoss. Etter å ha tatt tak i egen karriere og livstil kvittet midtbanespilleren seg med 20 kilo, fikk fart på karrieren i Follo og ble i vinter også belønnet med prøvespill hos Vålerenga.

Martin Heiberg hadde en varierende sesong i fjor, men ser ut til å ha skjøvet fjorårets kaptein Håvard Nome ut i kulden og tar plassen dypt i midtbanen, med to av de tre nysigneringene foran seg.

På angrepsplass har Raufoss beholdt skytset som førte de helt til play-off i fjor. Store, sterke Anton Henningsson så tidlig ut til å ikke være en del av Christian Johnsens mannskap i 2018, ettersom han annonserte at han forlater klubben. Men etter mislykkede treningsopphold hos LSK og Kongsvinger, ombestemte han seg og satte penn på papir hos Raufoss.

For å supplere Henningsson er det tre spillere som kjemper om de to plassene på vingene; Ryan Doghman, Oskar Løken og Emile Dadjo. Hvorav Dadjo er den av de som har vist best form i vinter og sammen med Maigaard Jakobsen vært Raufoss sine beste spillere i treningskampene. Ivorianeren har visstnok jobbet hardt for å lære seg norsk og dette har påvirket spillet hans positivt. Naturlig nok.

En joker som kan komme inn og vippe kampen i Raufoss’ favør er nysigneringen Ingólfur Örn Kristjánsson (Herd). Spissen, som har en fortid som keeper i Island, har bøttet inn mål for 3.divisjonsklubben Herd i Ålesund og står oppført med 49 mål på 55 kamper på to sesonger hvorav to av de mot Aalesund i cupen. Han viste seg frem for halve Norge før han endte opp på Toten. Som spiss først og fremst. Men skulle alt uhell være ute er trolig islendingen første mann til å melde seg til tjeneste av utespillerne.

Overganger:

Inn:

 • Mathias Beli Moldskred (Ready)
 • Mikkel Maigård (IBV)
 • Edvard Linnebo Race (Stabæk)
 • Ingolfur Kristjansson (Herd)
 • Solomon Owusu (Follo)
 • Stian Simenstad (Elverum)
 • Kevin Jablinski (Sandefjord, lån gjort permanent)

Ut:

 • Petter Senstad (lagt opp)
 • Steffen Hjelmtvedt (ukjent)
 • Kristian Lønstad Onsrud (Ham-Kam)
 • Nicolai Fremstad (Kongsvinger)

Se opp for

Mikkel Maigaard Jakobsen – Dansken har som nevnt vist seg fra en veldig positiv side i sin første før-sesong i Norge. En klok midtbanespiller med en god fot og en enorm løpskapasitet. 22-åringen er fortsatt ung og har erfaring fra toppnivå i Island og Esbjerg i hjemlandet. Målpoengene har kommet på løpende bånd i treningskampene og hvis det fortsetter slik inn i sesongen kan han fort bli en av de store hitene i årets PostNord-liga og en spiller Raufoss vil dra stor nytte av i 2018.

Fotballkanalens vurdering:

En ung backfirer kommer trolig til å savne lederstjernen Petter Senstad som pakket sysakene og dro til Gjøvik/Lyn etter forrige sesong. Han etterlater seg en svært ung backfirer som skal få det tøft med å viderebringe det defensive fundamentet som har vært klubbens varemerke de siste årene, all den tid talent og ungt pågangsmot ikke er et solid forsvars viktigste ingredienser. Fremover på banen er det flere spennende spillere, men startelleveren har etterhvert blitt veldig ung og lite lokal. Dette kler ikke en klubb som Raufoss spesielt godt, og vi tror Raufoss må ta en utviklingsår før de kan kjempe om opprykk igjen til neste år.

Få med deg våre tabelltips for PostNord-ligaen avdeling 1 og avdeling 2 før sesongsart lørdag 14. april.

Silly Season

65 Artikler