Wales – England: Spennende britisk duell om avansement i gruppe B

Wales og England møtest til hel-britisk duell i gruppe B, der Wales skal vinne for å kunne avansere, og England enda ikke helt har sikret sitt avansement. Her er vårt spilltips til oppgjøret.

England står med hele seks strake seire mot Wales, og har vunnet totalt 68 av de 103 kampene landene har spilt mot hverandre, der den første ble spilt helt tilbake i 1879. Dette er første gang de to landene møtes i et VM.

Wales holdt USA til 1-1 i den første VM-kampen av gruppespillet, mens det ble et skuffende 0-2-nederlag mot Iran i den andre. Wales skal med andre ord vinne dette oppgjøret for å ha en sjans til å gå videre.

England knuste på sin side Iran hele 6-2, en kamp som ble etterfulgt av en svak prestasjon mot USA. Den kampen endte 0-0, og England er dermed enda ikke sikret å gå videre fra gruppen. Et tap her i tillegg til at USA vinner mot Iran eller det ender uavgjort, kan sende England ut av VM.

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 England 3 2 1 0 7 7
#2 USA 3 1 2 0 1 5
#3 Iran 3 1 0 2 -3 3
#4 Wales 3 0 1 2 -5 1

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Wales må klare seg uten sin beste spiller, Hennessey, som må stå over på grunn av for mange gule kort. Det er det eneste fraværet i den walisiske troppen.

For Gareth Southgate og England er hele troppen tilgjengelig til dette viktige oppgjøret. James Maddison var utilgjengelig mot USA, men også han er tilgjengelig til dette oppgjøret.

Det betyr at Harry Kane nok en gang starter på topp for «Three Lions», og Spurs-mannen håper han endelig kan få sitt første mål for England i dette mesterskapet.

Wales:

Ward;
Mepham, Rodon, Davies;
Roberts, Ramsey, Ampadu, Williams;
James, Moore, Bale

England:

Pickford;
Walker, Stones, Maguire, Shaw;
Rice, Bellingham; Sterling, Mount, Foden;
Kane

International - World Cup Grp. B

Spilltips: Harry Kane scorer

Som nevnt så har enda ikke Harry Kane scoret mål i dette mesterskapet, på to forsøk. Det kommer til å løsne for han på et tidspunkt, og jeg tror det skjer her.

Det er bare enkel matematikk. England er klare favoritter, og Kane starter på topp. Jeg tror England scorer både to og tre mål her. England scoret seks mål mot Iran, men Kane scoret ikke ett av dem, scorer de tre mot Wales er det nærmest matematisk usannsynlig at Kane ikke er sist på ett av de ni seneste England-scoringene som midtspiss.

Spill på Harry Kane som målscorer

Odds hos ComeOn:

2.00!👀

Wales vs England Odds for HUB:
Kampen starter 29/11 20:00
Kamp avsluttet
World Cup Grp. B

29th November 2022 - 19:00

Ahmed bin Ali Stadium

Wales

Match Ended
England

Match Has Ended

18+ Gamble responsibly, Odds subject to change

H2H Statistics

2.3

Gjennomsnittlig mål scoret

0/4

Kamper endte uavgjort

100%

Mål scoret i første omgang

Friendlies

2020

England

3

Wales

0

EURO Grp. B

2016

England

2

Wales

1

EURO qualification grp. G

2011

England

1

Wales

0

2011

Wales

0

England

2

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler