VM-playoffen klar, vanskelig trekning for Sverige

Danmark var seedet

I går ble den oppdaterte FIFA-rankingen offentliggjort, og det ble da bekreftet at Danmark ble seedet til dagens trekning mens Sverige ble useedet.

De åtte lagene klare for play-off ble fordelt slik, med rangering i parantes:

Seedet: Sveits (11), Italia (15), Kroatia (18), Danmark (19).

Useedet: Nord-Irland (23), Sverige (25), Irland (26), Hellas (47).

Tøff motstand venter Sverige

Før trekningen var det delte meninger i Sverige og Danmark om det hadde vært artig eller ikke om de igjen møttes i en play-off, med svenskene mer positive enn danskene.

Det skyldes nok at Sverige gikk seirende ut sist gang de møttes, som var i play-offen til EM 2016. Den gangen vant Sverige 2-1 hjemme og gikk videre til EM-sluttspillet etter 2-2 i Parken i København.

Men det ble ingen reprise av det høyt dramatiske dobbeltoppgjøret for to år siden. Etter de første fire lagene var trukket ut, Nord-Irland mot Sveits og Kroatia mot Hellas var det stor spenning når Danmark ble trukket ut av bøtten.

Det betydde at Danmark får hjemmekamp først i sitt dobbeltoppgjør, og når den neste ballen ble tatt opp ble det klart at det er Irland som kommer på besøk til Danmark og København.

Og fortvilelsen var nok stor rundt om i Sverige da når det gikk opp for svenskene at de eneste to lagene igjen å trekke var Sverige og Italia.

Sverige ble trukket først, noe som betyr at svenskene tar i mot Italia på Friends Arena i Stockholm i den første kampen før de tar turen til Roma og Stadio Olimpico i den andre og avgjørende kampen.

Maks uflaks for svenskene

Og det er vanskelig å ikke synes synd på svenskene, som klarte playoff-plass i gruppe med Frankrike og Nederland, for så å trekke Italia i play-offen.

Også i kvalifiseringen til VM 2014 var svenskene uheldig, da havnet de i gruppe med Tyskland før de trakk Portugal i play-off, et dobbeltoppgjør de tapte sammenlagt.

Hareide fornøyd

Danmarks landslagssjef Åge hareide hadde på forhånd plukket ut Irland som sin fortrukne motstander i play-off, og fikk ønsket sitt oppfylt.

I studio hos det danske landslagsforbundet fortalte Hareide at han syntes det hadde vært artig å møte Martin O’Neill, som han spilte sammen med i Manchester City og Norwich City i sin spillerkarriere og fortsatt kjenner godt.

Han sa også at Irland var det laget han kjente best og hadde sett flest kamper av i den senere tid.

Alle oppgjørene:

Nord-Irland – Sveits

Kroatia – Hellas

Danmark – Irland

Sverige – Italia

Første oppgjør spilles 9-11 november mens returoppgjørene spilles 12-14 november. Vinnerene over to kamper er klar for neste års VM-sluttspill i Russland.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler