Vladimir Putin med kritikk av Zenit St. Petersburg i forkant av VM

Vladimir Putin med kritikk av Zenit St. Petersburg i forkant av VM.

Rosenborgs neste motstander i Europa League møter krass kritikk av Russlands president Vladimir Putin som mener klubben har gjort for lite for å forberede russisk fotball til VM.

Kom med sarkastisk stikk

Det var under et møte om neste års VM i Russland at president Putin sendte et klart stikk rettet mot Zenit sin president Sergei Fursenko.

– Åtte utlendinger som løp utpå der i Europa League, sa Putin før han la til at «dere er «flinke», Sergei».

– Zenit gjør ikke fotball mer populært i Russland når dere ikke slipper til russiske spillere, fortsatte han, fortsatt tydelig sarkastisk.

Er fra St. Petersburg

Vladimir Putin er født og oppvokst i St. Petersburg, hjembyen til Zenit, og har etter alle solemerker laget som sitt favorittlag i Russland.

Det er mye prestisje på spill for Putin som har jobbet hardt for å få verdensmesterspaet i fotball til Russland. Russlands plassering som nummer 64 på FIFA-rankingen for tiden er landets dårligste plassering siden rankingen startet i 1993.

Sergei Fursenko forsvarte Zenit og mente at spillere fra forskjellige land gir en mer attraktiv og offensiv fotball, som i et lengre perspektiv er positivt for klubben og russisk fotball.

– Vi forbereder russiske spillere til fotball-VM på hjemmebane, mente Fursenko, henvendt til presidenten.

I kampen mot Sociedad var det bare keeper Andrei Lunev, stjernespilleren Aleksander Kokorin som tidligere spilte på Manchester City og Daler Kuzyaev som var russere i startoppstillingen.

Ellers var det fem argentinere, én italiener, én serber og én slovener. Italieneren Roberto Mancini er nå trener i Zenit. Han har tidligere trent klubber som Manchester City, Inter, Lazio, Fiorentina og Galatasaray.

Rosenborg skal til St. Petersburg og spille mot Zenit om to uker. Zenit leder den russiske ligaen, to poeng foran Lokomotiv Moskva.

Russland er allerede kvalifisert for neste års mesterskap som vertsnasjon, men det spørs om Putin vil være stolt av prestasjonene til laget om de ikke forbedrer seg betraktelig de neste månedene.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler