VM-mesterne Frankrike er Tysklands første test etter den flaue VM-exiten i sommer

Tre nye ansikter er å finne i Tyskland-troppen, i tillegg til tre tidligere spillere som ikke var med i VM-troppen. For Frankrike sin del er det kun én forandring i troppen som tok VM-gull for to måneder siden.

Tyskland – Frankrike
Allianz Arena, München
UEFA Nations League, gruppe A
Torsdag klokken 20:45

”Die Mannschaft”-trener Joachim Löw har hentet inn Thilo Kehrer fra PSG, Nico Schulz fra Hoffenheim og Kai Havertz fra Bayer Leverkusen til den tyske landslagstroppen for første gang. I tillegg er Leverkusens Jonathan Tah, Freiburgs Nils Petersen og Manchester Citys Leroy Sane tilbake i troppen.

Syv av spillerne som vant VM i 2014 kommer trolig til å starte, blant annet Manuel Neuer, som er utnevnt til kaptein i den første utgaven av Nations League. Jonas Hector var opprinnelig tatt med i troppen, men han har grunnet en tøff start på sesongen valgt å trekke seg, dermed er det trolig duket for en debut for Schulz allerede på sin første landslagssamling.

Frankrike og trener Didier Deschamps har tatt med den samme troppen som vant VM for under to måneder siden, sett bort ifra én endring. Andrekeeper Steve Mandanda er skadet, og blitt erstattet med Girondins de Bordeauxs Benoit Costil.

Forventede lagoppstillinger

Tyskland: Neuer; Kimmich, Noateng, Hummels, Schulz; Gündogan, Kroos, Müller, Reus, Sane; Werner

Frankrike: Lloris; Pavard, Varane, Umititi, Hernandez; Pogba, Kante; Mbappe, Griezmann, Matuidi; Giroud

TV og live stream

Kampen går samtidig som Norges møte med Kypros lørdag, men vil til tross for det gå på TV i Norge. TV2 har rettighetene til å sende Nations League, og denne kampen kommer til å bli sendt på TV2 Sportskanalen.

Kuriositeter

Forrige møtet mellom de to lagene var en vennskapskamp i Køln november 2017 som endte 2-2.

De to landene møttes i kvartfinalen i VM 2014, den gang sørget Mats Hummels for at Tyskland vant 1-0 på deres vei til å bli verdensmestere.

Frankrike og Tyskland møttes også i semifinalen i EM 2016, da var det Frankrike som trakk det lengste strået, mye takket være Griezmanns to mål.

Det siste laget i Frankrike og Tysklands gruppe A i UEFA Nations League er Nederland. Vinneren av gruppen vil neste sommer spille et sluttspill mot de tre andre gruppevinnerne i Nations Leagues A-liga i en kamp om å bli kronet Nations League-mestere.

Oddstips

Tyskland er nok svært revansjesugne etter den bitre exiten fra gruppespillet i VM i sommer, og nå skal det tyske maskineriet slå tilbake. Dessverre er det Frankrike, landet som ble kronet til verdens beste i sommer, som er motstandere.

Det er svært vanskelig å si hvordan det går, da et revansjesugent Tyskland-lag gjerne kan slå tilbake mot et noe mett Frankrike-lag. Vi tror det kan bli et meget spennende oppgjør, gjerne med en del mål. Vi går derfor for over 2,5 mål til 2.00 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler