Torsdagens kamper i VM-kvalifiseringen for Europa

Denne uken er det klart for de to siste kvalifiseringsrundene i VM-kvalifiseringen for Europa, og det vil nå bli avgjort i alle de ni gruppene hvem som blir gruppevinner og gruppetoer.

Og spenningen er stor i de fleste gruppene, da det kun er Belgia i gruppe H som er sikret gruppeseier. I fire av gruppene er det enda tre lag eller flere som kjemper om gruppeseieren, og i enda flere gupper er lag enda med i kampen om andreplassen.

Men en andreplass er ingen garanti for å nå play-off, kun de åtte beste toerne av totalt ni vil få en ny sjanse til å nå neste års VM i Russland.

Vi skal i denne artikkelen gå igjennom de ni kampene som blir spilt i gruppe C, E og F torsdag.

Gruppe C:

I Norges gruppe er det veldig lite spenning igjen forann de to siste rundene da Tyskland etter alle solemerker blir gruppevinner forann Nord-Irland på andreplass. Nord-Irland skal vinne både sin hjemmekamp mot Tyskland og bortekampen mot Norge samtidig som Tyskland også taper sin siste kamp hjemme mot Aserbajdsjan for å ta førsteplassen.

Gruppe C

Gjenværende kamper:

Torsdag 05. oktober:

Aserbajdsjan – Tsjekkia, kl 18.00
San Marino – Norge, kl 20.45
Nord-Irland – Tyskland, kl 20.45

Søndag 08. oktober:

Norge – Nord-Irland. Kl 20.45
Tsjekkia – San Marino, kl 20.45
Tyskland – Aserbajdsjan, kl 20.45

Gruppe E:

I Gruppe E er spenningen stor mellom lagene på de tre øverste plassene, og Åge Hareides Danmark har alle muligheter til å minst ta andreplassen. Men da skal laget ta minst ett poeng i torsdagens bortekamp mot Montenegro. Montenegro skal møte Polen borte i den siste og avgjørende kampen, mens Danmark tar i mot Romania i Parken i København.

Gruppe E

Gjenværende kamper:

Torsdag 05. oktober:

Armenia – Polen, kl 18.00
Montenegro – Danmark. Kl 20.45
Romania – Kasakhstan. 20.45

Søndag 08. oktober:

Kasakhstan – Armenia, 18.00
Polen – Montenegro, 18.00
Danmark – Romania, 18.00

Gruppe F:

I gruppe F skal England være veldig udyktig for å miste førsteplassen til ett av de tre lagene bak, som først og fremst kjemper om andreplassen seg i mellom. Men England skal holde hodet kaldt å fullføre jobben da både Skottland, Slovenia og Slovakia har en teoretisk mulighet til å vinne gruppen om resultatene går ett av lagenes vei.

Gruppe F

Gjenværende kamper:

Torsdag 05. oktober:

Malta – Litauen, kl 20.45
Skottland – Slovakia, 20.45
England – Slovenia, 20.45

Søndag 08. oktober:

Litauen – England, kl 18.00
Slovenia – Skottland, kl 18.00
Slovakia – Malta, kl 18.00

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler