VM-playoff for Europa: Sverige mot Italia på Friends Arena

Sverige – Italia
VM-playoff for Europa
Friends Arena, Stockholm
Fredag klokken 20.45

Fredag kveld møtes Sverige og Italia til den første av to playoff-kamper til VM i Stockholm. Vi gir deg siste nytt og forteller deg hvordan du ser kampen med live stream.

Hvordan kom de to lagene til play-off?

Både Sverige og Italia havnet i tøffe grupper i kvalifiseringen til neste års verdensmesterskap, og måtte nøye seg med andreplass og play-off bak henholdsvis Frankrike og Spania.

Reddet av målforskjell

Sverige havnet i en tøff gruppe med Frankrike og Nederland, i tillegg til Hviterussland, Bulgaria og Luxembourg, og det var langt fra sikkert at Sverige kom til å ta den viktige andreplassen.

Godt over halvveis ut i kvalifiseringen lå Sverige på tredjeplass i gruppen, bak Frankrike og Nederland. Men da de skulle ta imot Frankrike på Friends Arena skulle det snu til det bedre for Sverige. Sverige vant kampen 2-1 samtidig som Nederland hadde tapt 2-0 borte mot Bulgaria.

Det plasserte Sverige over Nederland på tabellen, og takket være en 8-0-seier over Luxembourg i den nest siste runden var det ingenting Nederland kunne gjøre i den siste kampen hjemme mot Sverige, til tross for at de bare var tre poeng bak.

Nederland vant kampen 2-0, men takket være Sverige sin gode målforskjell var det Sverige som fikk muligheten til å spille play-off på bekostning av Nederland.

Spania overlegen

Italia havnet i samme gruppe som Spania, Albania, Israel, Makedonia og Liechtenstein, og det var reelt bare Italia som var i nærheten av en trussel for spanjolene.

De vant til slutt gruppen fem poeng forann Italia etter kun å ha tapt poeng i én kamp, bortekampen mot Italia som endte 1-1.

Italia havnet igjen hele ti poeng forann neste land på tabellen, Albania, og gruppe G var kanskje den minst spennende gruppen i hele VM-kvalifiseringen for Europa.

Friends Arena

Kampen spilles på Friends Arena i Solna utenfor Stockholm i Sverige. Arenaen tar omtrent 52.000 tilskuere, og det er helt utsolgt før fredagens kamp.

Troppene

De to landslagssjefene Janne Andersson og Gian Piero Ventura har tatt ut det beste som finnes av svenske og italienske fotballspillere, og det er ikke mange skader og forfall å melde om fra noen av de to troppene.

Sverige:

Målvakter: Robin Olsen (FC København), Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City).

Forsvar: Johan Larsson (Brøndby), Victor Lindelöf (Manchester United), Andreas Granqvist (Krasnodar), Martin Olsson (Swansea City), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Filip Helander (Bologna), Emil Krafth (Bologna), Pontus Jansson (Leeds United), Mikael Lustig (Celtic).

Midtbane: Sebastian Larsson (Hull City), Albin Ekdal (HSV), Emil Forsberg (RB Leipzig), Jakob Johansson (AEK Athen), Gustav Svensson (Seattle Sounders), Viktor Claesson (Krasnodar), Marcus Rohdén (Crotone), Jimmy Durmaz (Toulouse), Ken Sema (Östersund).

Angrep: Marcus berg (Al Ain), John Guidetti (Celta Vigo), Ola Toivonen (Toulouse), Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren).

Italia:

Målvakter: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Milan), Mattia Perin (Genoa).

Forsvar: Davide Zappacosta (Chelsea), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Daniele Rugani (Juventus), Davide Astori (Fiorentina), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Milan), Danilo D’Ambrosio (Inter).

Midtbane: Antonio Candreva (Inter), Marco Veratti (PSG), Lorenzo Insigne (Napoli), Daniele De Rossi (Roma), Marco Parolo (Lazio), Federico Bernardeschi (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Aessandro Florenzi (Roma), Roberto Gagliardini (Inter), Jorginho (Napoli).

Angrep: Simone Zaza (Valencia), Andrea Belotti (Torino), Ciro Immobile (Lazio), Eder (Inter), Manolo Gabbiadini (Southamton).

Immobile Italia¨’

Lazios toppscorer Ciro Immobile briljerer for tiden i Serie A, fredag kveld er han klar for å briljere borte mot Sverige.

Tidligere møter

De to landene har møtt hverandre ved flere tidligere anledninger, men aldri I en play-off til et mesterskap. Forrige møtet var så sent som i fjor sommer da de møttes i gruppespillet i EM i Frankrike. Den kampen vant Italia 1-0 etter et sent mål av Roma-spiss Eder, som også er med i troppen til disse playoff-kampene.

Totalt har Sverige og Italia spilt mot hverandre 22 ganger. Fem av seks seire til Sverige har kommet på hjemmebane, mens Italia har vunnet 10. Men Sverige har ikke vunnet mot Italia siden en vennskapskamp før VM i 1998 da Kennet Andersson sørget for en 1-0-seier.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er stor interesse i Norge for å se våre gode naboer prøve å komme seg til neste års VM, og kampen kommer derfor til å bli sendt på riksdekkende tv. Det er tv-kanalen MAX, som eies av Discovery Networks som kommer til å sende kampen på tv.

Om du heller ønsker å se kampen med live stream på nett finnes det også muligheter for deg. Discovery kommer også til å live streame kampen via sin live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Så enten om du er en fotballinteressert nordmann som ønsker å se våre naboer lykkes eller feile, eller du er svensk i Norge, så finnes det gode muligheter for å få sett Sverige mot Italia i VM-playoffen med live stream.

Ellers kan du følge kampen med live score og plassere live bet hos bet365.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler