Spilltips til åpningskampen i VM mellom Qatar og Ecuador

Så er tiden kommer, historiens kanskje mest omdiskuterte VM skal sparkes i gang, når vertsnasjon Qatar tar imot Ecuador på Al Bayt stadion i Doha, Qatars hovedstad.

Kanskje ikke den mest spennende VM-åpningen i historien, mellom to lag uten særlig VM-historie å skryte av. Men i motsetning til vertene har Ecuador deltatt tre ganger før, og åttendedelsfinale i Tyskland 2006 er landets beste prestasjon.

Ecuador deltok også i 2002, i Japan og Sør-Korea, mens siste deltakelse var tilbake i Brasil i 2014, der de havnet på tredjeplass i sin gruppe.

Qatar deltar for førte gang i landets historie, og har selvsagt kvalifisert seg fordi de er vertsnasjon. Men Qatar har høye ambisjoner, og dette mesterskapet skal være deres store inntreden på den store fotballscenen.

Profilløse lag

Ecuador kommer fra verdensdelen som trolig er minst like fotballgal som vi er her i Europa, men har aldri utpreget seg i like stor grad som mange av sine nabolag, noe man også kan se på troppen.

For den største stjernen, hvertfall i moderne tid, Antonio Valencia, har gitt seg på landslaget, og det er ikke lange spillere i dagens tropp den gjennomsnittlige fotballfan kjenner igjen. Enner Valencia fra Fenerbahce er spilleren med flest landskamper, med sine 74.

For Qatar sin del er absolutt alle spillerne tilhørende i den hjemlige ligaen, med kaptein Hassan Al-Haydos som den største profilen. Han står med hele 169 landskamper, selv om han kun er 31 år gammel.

Runde 1 i gruppe A:

Odds for HUB:
20th Nov
Game
Result
FT
Qatar Ecuador
0 2
21st Nov
Game
Result
FT
Senegal Netherlands
0 2

De to landene deler gruppe med Senegal og Nederland, og det er ingen tvil om hvilken land som er den store favoritten i denne gruppen. Nederland er nok den største gruppefavoritten av samtlige lag i dette mesterskapet, så her gjenstår det å kjempe om andreplassen for de tre gjenstående landene.

Senegal og Nederland møtes mandag, så dette er en gylden mulighet for enten Qatar eller Ecuador å ta en tidlig føring i gruppen, spesielt med tanke på Senegal.

Om Al Bayt stadion

Al Bayt stadion er som alle de andre VM-stadionene bygget det siste tiåret. Den sto ferdig for omtrent et år siden, og den offisielle åpningskampen var i det arabiske mesterskapet, der regjerende mestere og vertsnasjon Qatar slo Bahrain 1-0, foran blant annet FIFA-president Gianni Infantino.

Hele ni VM-kamper skal spilles på stadionet, herav seks gruppespillskamper, en åttendedelsfinale, en kvartfinale og til slutt en av de to semifinalene.

Stadionet har en kapasitet på 60 000, og er dermed det nest største stadionet i denne VM, kun slått av finalestadionet Lusail Iconic stadion. Al Bayt kan blant annet skryte av å ha et fem-stjerners hotell, med hotellbalkonger med utsikt mot banen.

Slik ser gruppe A ut:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Netherlands 3 2 1 0 4 7
#2 Senegal 3 2 0 1 1 6
#3 Ecuador 3 1 1 1 1 4
#4 Qatar 3 0 0 3 -6 0

Spilltips: Qatar starter VM med et brak

Qatar er definitivt en av de svakeste nasjonene i dette mesterskapet, men man skal ikke undervurdere et lag s om deltar for første gang, og det på hjemmebane. Faktisk er begge de to landene blant landene med høyest odds på at de vinner VM.

Qatar kommer definitivt til å være det landet med klart best støtte på tribunene, og det er duket for en fest for titusener av lokale tilskuere. Motstanden er også overkommelig, da Ecuador ikke har sett veldig imponerende ut i høst, med tre uavgjort resultater mot henholdsvis Saudi-Arabia, Japan og Irak.

Vertene har på sin side slått Albania, Panama og Guatemala, og har dermed fått en fin oppvarming til mesterskapet. Jeg tror dette Qatar-laget er såpass klar til å imponere på hjemmebane at det nærmest alene kunne slått hvilken som helst motstander.

Og oddsen på hjemmeseier er god over hele linja.

Spill på Qatars første VM-seier!

Odds hos Unibet:

3.45!👀

Qatar vs Ecuador Odds for HUB:
Kampen starter 20/11 17:00
Kamp avsluttet
vm
Vi gir deg den fulle oversikten over alle spillerne som reiser til fotball-VM 2022 i Qatar. Sortert etter land og posisjon de spiller på banen.
13 mai, 2023
vm
Verdensmesterskapet i fotball, Qatar 2022, nærmer seg med stormskritt. I denne artikkelen skal vi se hvem som er favoritter til å løfte VM-pokalen. Blir det endelig England? Eller favorittene Brasil eller Frankrike?
13 mai, 2023
vm
Gruppene til VM i Qatar 2022 er trukket, selv om ikke alle lagene er klare enda. Her får du full oversikt over alle gruppene til årets store fotballbegivenhet.
13 mai, 2023
vm
I år er det VM, og Norge er ikke med. Men VM er uansett en stor begivenhet, som alle med interesse med fotball følger på et eller annet vis. Her får du kampprogram og TV guide til alle kampene i årets store fotballbegivenhet.
13 mai, 2023

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler