Magnus Carlsen tar seg tid til fotball – Midt i sjakk-VM

Magnus Carlsen spilltips odds sjakk bet spill

Etter at to av totalt 12 parti mot utfordreren fra USA var det søndag klart for hviledag i sjakk-VM. Og hviledagen brukte Carlsen godt. Han var nemlig på Stamford Bridge og se på Premier League-kampen mellom Chelsea og Everton.

– Magnus har hatt besøk av venner og spilt basketball, så dro de på fotballkampen, forteller manager Espen Agdestein til VG.

– Det er viktig å få koblet av skikkelig under et VM. Det blir veldig intenst, og derfor er det bra å få ny energi på hviledagene.

Dessverre for Carlsen & co ble det ikke voldsomt til underholdning på gressteppet. Chelsea og Everton nøytraliserte hverandre, og 0-0 sørger for at Chelsea nå er henholdsvis 4 og 2 poeng bak Manchester City og Liverpool i tetkampen.

Tatt avspark på Santiago Bernabeu

Det er ikke første gang verdensmesteren er sett på fotballkamp. Carlsen er kjent for å være en ihuga fotballfans, og Real Madrid er hans absolutte favorittlag.

Og det har Real Madrid vist å sette pris på. Etter VM-titlene i både 2013 og 2014 fikk Magnus Carlsen æren av å ta avspark på majestetiske Santiago Bernabeu. Han fikk også invitasjon etter VM-seieren i 2016, men da passet det dessverre ikke kalenderen til nordmannen.

Om det skulle endte med nok en VM-tittel i London denne måneden vil vi ikke bli overrasket om den spanske gigant-klubben nok en gang inviterer en av sine aller største fans til å ta avspark i Madrid nok en gang.

Men det er ikke bare Magnus Carlsen som beveger seg inn i fotballverden, tidligere i høst ble han utfordret av Liverpools engelske landslagsback Trent Alexander-Arnold til kamp, og hvordan det endte kan du se i videoen fra BBC under her:

Jevn start på duellen

Første parti i kampen som går over totalt 12 parti ble spilt på fredag, og Hollywood-stjerne Woody Harlesen fikk æren av å ta det første trekket. Det endte med et sterkt remis for Carlsen med svarte brikker, etter utrolige 115 trekk over nesten seks timers spill.

Lørdag var Carlsen i hvitt, og dermed favoritt, men også dette partiet endte med remis. Dermed er det fortsatt helt åpent om hvem som til slutt vinner VM i sjakk. Remis gir ½ poeng, mens seier i et parti gir ett poeng.

Første spiller som når 6.5 poeng blir kroner verdensmester, og tar i tillegg 60% av premiepengene som er på totalt én million Euro, eller omkring 9,5 millioner kroner.

Spill på VM i sjakk

Sjakk-VM er en av verdens største idrettsarrangementer, og spesielt i tidligere sovjet-stater og i USA er sjakk en meget stor sport. Det har tradisjonelt ikke vært stor interesse for sjakk i Norge, men Magnus Carlsens suksess de siste årene har nesten sørget for en revolusjon i interessen for sporten i Norge.

Og det ser man på interessen for å spille på sjakk også. Og Unibet bekrefter at interessen for denne kampen er enorm. Bookmakeren forventer at det blir plassert mer penger på denne kampen enn det ble spilt på finalen i VM i fotball i sommer.

Odds på VM i sjakk

Oddsen på denne VM-kampen vil selvsagt forandre seg stort i dagene fremover alt etter som hvem som tar poengene i partiene. Men etter to kamper og to remis er Magnus Carlsen fortsatt ganske klar favoritt til å forsvare sin VM-tittel.

Oddsen på Magnus Carlsen som vinner av mesterskapet er for øyeblikket på 1.45, mens amerikanske Caruana må nøye seg med en odds på 2.75.

Besøk Unibet for å se oppdaterte odds, og for muligheten til å spille på kampen og enkeltparti.

Unibet er partner med World Chess og har dermed eksklusive rettigheter til odds på VM-kampen, og tilbyr svært gode liveodds til hvert enkelt parti.

Odds på resultat etter 12 parti: Magnus Carlsen

Odds

Bookmaker

Bonus

1.85

1000 kr

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler