Romania tar i mot Tyrkia til vennskapskamp torsdag

Romania – Tyrkia
Stadionul Dr. Constantin Radulescu
Torsdag klokken 19.15

Romania og Tyrkia kommer begge fra en skuffende VM-kvalifisering. Torsdag kveld møtes de til vennskapskamp. Få live stream til kampen her.

Fjerdeplass i gruppen

Romania var i kvalifiseringen til VM i gruppe E sammen med Polen, Danmark, Montenegro, Armenia og Kazakhstan. Men takket være dårlige resultater mot de to største konkurentene i konkuransen om andreplassen var de aldri virkelig i nærheten av å kvalifisere seg.

Med tap i begge kampene mot Montenegro og uavgjort i begge mot Danmark havnet Romania til slutt på 13 poeng i gruppen, hele syv poeng bak Danmark som kapret andreplassen.

Tyrkia i tøff gruppe

Tyrkia havnet i gruppe I i VM-kvalifiseringen mot tøffe motstandere som Island, Kroatia og Ukraina, i tillegg til Finland og Kosovo.

Med to kamper igjen å spille var Tyrkia bare to poeng bak Island og Kroatia da de skulle møte nettopp Island på hjemmebane, og når Kroatia kun klarte uavgjort hjemme mot Finland kunne det virkelig tettes igjen i gruppen.

Men Island vant hele 0-3, før Tyrkia bare klarte 2-2 borte mot Finland, noe som sørget for at Tyrkia havnet på en meget skuffende fjerdeplass i gruppen, syv poeng bak Island.

Siste nytt om lagene

Gjestene har ikke med seg Barcelona-stjernen Arda Turan, i tillegg til Hakan Balta, Caner Erkin og Burak Yilmaz. Mens Serkan Kirinitili kan få sin debut i Tyrkia-målet i en alder av 32 år.

Romania har to spillere utelatt på grunn av skade som ellers ville vært med i troppen, Iasmin Latovlevici fra Galatasaray og Bogdan Stancu fra Bursaspor. Og også Romania har en poteniell debutant i form av en målvakt med seg i Valentin Jojocaru.

Tidligere møter

25 ganger tidligere har de to landene møttes, og det er Romania som historisk har vært det klart beste laget med sine 12 seire mot Tyrkias fem. Åtte har endt med uavgjort.

Sist lagene møttes var tilbake i kvalifiseringen til VM i Brasil i 2014. Den gangen vant begge hver sin bortekamp, Romania vant sin 0-1 mens Tyrkia vant 0-2 i Romania.

Hvor spilles treningskampen mellom Romania og Tyrkia?

Kampen spilles på Stadionul Dr. Constantin Radulescu i Cluj-Napoca i Romania, det er hjemmebanen til fotballklubben CFR Cluj og brukes ikke av det romenske landslaget til vanlig.

Når starter kampen?

Kampstart er klokken 19.15 torsdag 09. november.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er ingen distrubitører som har kjøpt rettighetene til å sende denne treningskampen på tv i Norge. Men du kan få sett den via bet365 sin live-streamingstjeneste om du har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishckey uten ekstra kostnad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler