Portugal – Uruguay: Odds & Spilltips til VM 2022-kampen

Portugal vant men overbeviste ikke mot Ghana. Nå venter et tøft oppgjør mot Uruguay, der Ronaldo & co kan sikre avansementet fra gruppespillet om de vinner oppgjøret.

Men selv om portugiserne ikke overbeviste veldig mot Ghana, ved å slippe inn to mål og gjøre kampen betydelig mer spennende enn den burde være for dem, ble det uansett en kamp for historiebøkene.

For med sin straffescoring ble Cristiano Ronaldo den første spilleren i historien til å score i fem forskjellige Verdensmesterskap. Han debuterte og scoret sitt første i Tyskland-VM i 2006.

Og siden den gang har han spilt og scoret i både Sør Afrika-VM i 2010, Brasil-VM i 2014 og i Russland-VM i 2018, og nå altså i Qatar-VM i 2022.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Santos kan glede seg over at troppen hans er fri for både skader og suspensjoner, så eventuelle bytter på førsteelleveren blir av rene taktiske årsaker. Portugal så bedre ut når William Carvalho kom inn i den andre omgangen, så jeg forventer han starter dette oppgjøret.

For Uruguay sin del så er Ronald Araujo fortsatt utilgjengelig, og er trolig ikke frisk nok før eventuelle utslagskamper. Det er ellers ikke forventet store forandringer i den uruguanske startoppstillingen.

Portugal:

Costa;
Cancelo, Dias, Danilo, Guerreiro;
Bernardo, Neves, Carvalho;
Fernandes, Ronaldo, Felix

Uruguay:

Pochet;
Caceres, Godin, Gimenez, Olivera;
Valverde, Bentancur, Vecino;
Pellistri, Suarez, Nunez

Spilltips: Portugal vinner

De to landene møttes senest tilbake i det forrige VM, i Russland i 2018. Den gangen var det Uruguay som trakk det lengste strået, takket være to mål av Edinson Cavani vant Uruguay 2-1. Pepe scoret den gang Portugals mål.

På de fire årene som har gått siden den gang er det nok Portugal som har hatt den beste utviklingen, og spillere som Joao Felix, Rafael Leao og Vitinha har kommet til. Uruguays lag er mer aldrende, og det har ikke kommet like mange nye gode spillere fra Uruguay de siste fire årene.

Så jeg går for ren Portugal-seier i dette oppgjøret, og dermed sikret avansement til Cristiano Ronaldo og resten av de portugisiske guttene.

Spill på Portugal-seier

Odds hos LeoVegas:

2.04!👀

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler