Helt åpent når Polen og Senegal møtes i gruppe H senere i dag

Polen – Senegal
Otkritie stadion i Moskva
VM, runde 1 i gruppe H
Tirsdag klokken 17:00

Både Polen og Senegal har vært ute av det gode selskap en stund, og man må helt tilbake til 2006 for å finne sist gang Polen deltok i verdensmesterskapet og det er med andre ord duket for Robert Lewandowskis VM-debut.

Senegal kom seg på imponerende vis til kvartfinale i 2002-VM i Japan og Sør-Korea, men har ikke vært å finne i mesterskapet siden. I år stiller de med Premier League-stjerner som Liverpools Sadio Mané, West Hams Cheikhou Kouyaté og tidligere Bodø/Glimt, nå Stoke-spiller Badou Ndiaye.

Lagnyheter

Polen

Defensiv midtbanespiller Kamil Glik er enda ikke helt frisk etter å ha vært ute med en skulderskade, han er ventet tilbake til den siste gruppespillskampen mot Japan.

Trener Adam Mawalka har prøvd seg med en 4-4-2-formasjon i oppkjøringen til mesterskapet der Arkadiusz Milik har fått prøve seg på topp sammen med Lewandowski, men han går nok tilbake til den suksessrike 4-2-3-1-formasjonen i dag.

Senegal

Det er ingen skader å melde om i Senegals tropp, og trener Aliou Cisse kommer til å sende laget ut i den vanlige 4-4-2-formasjonen. Det er noe usikkert hvem han starter med i mål, men han ender trolig opp med Khadim N’diaye selv om også Abdoulaye har fått spille i oppkjøringskampene.

Polens forsvar skal få trøbbel med de to som starter på topp, der Liverpools Sadio Mané får selskap av lynhurtige Diafra Sakho. De to kommer trolig til å fortsette med å bytte posisjoner med de raske vingene Ismalia Sarr og Keita Balde Diao for å forvirre Polens ikke like hurtige forsvar.

Forventede lagoppstillinger

Polen: Szczesny; Piszczek, Bednarek, Pazdan, Rybus; Krychowiak, Linetty; Blaszczykowski, Zielinski, Grosicki; Lewandowski

Senegal: K. N’Diaye; Gassama, Sane, Koulibaly, Sabaly; Sarr, A. N’Diaye, Gueye, Keita; Sakho, Mane

TV og live stream

TV2 og NRK deler på rettighetene til dette mesterskapet, og kampen mellom Polen og Senegal kan du få sett på TV2 og deres live streamingstjeneste TV2 Sumo.

Spilltips til kampen mellom Polen og Senegal

Gruppe H er kanskje den vanskeligste gruppen å tippe utfallet i, og de fire lagene er alle kapabel til å avansere til utslagsrundene. Vi tror både Polen og Senegal kan avansere og en seier her til ett av lagene er et langt steg mot en topp 2-plassering i gruppen.

Polen blir sett på som favoritter, men de skal få problemer med hurtigheten til de fire offensive spillerne til Senegal. Polen har dog Lewandowski, og vi tror det blir målrikt i dag.

Vårt tips er mål fra begge lag til 2.15 i odds hos Rizk.

Andre utvalgte odds fra Rizk:

Fulltid:

Polen: 2.25 Uavgjort: 3.05 Senegal: 3.50

Pengene tilbake ved Uavgjort:

Polen: 1.56 Senegal: 2.37

Uavgjort og over 1,5 mål: 4.50

Og husk: Spiller du som ny kunde hos Rizk får du 100% bonus opp til 2000 kr ved første innskudd!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler