Peter Sagan utestengt av Tour de France – Kan hjelpe Norge i VM

Det var i spurten like før mål i gårsdagens etappe i Tour de France at dramaet som sørget for at Peter Sagan i går ble utestengt utspant seg. Sagan lå like forann Mark Cavendish til høyre i oppløpet da Cavendish prøvde å komme seg forbi på innsiden.

I utgangspunktet ser det ut som at Cavendish har nok plass til å prøve å komme seg forbi, men Peter Sagan legger seg videre ut til høyre.

Touren mister to av sine største rockestjerner

Det er her uenighetene til de to sidene starter. Cavendish og Team Dimension Data mener det er mer enn nok plass å gå forbi, og at Sagan bruker både sykkel og albue til å hindre Cavendish, noe som gjør at han går rett i veggen for så i bakken og får et brudd i skulderen.

Peter Sagan og Team Bora-Hansgrohe på sin side mener at Cavendish prøver å komme seg forbi et sted det ikke er plass og at skulderen til Sagan kommer ut fordi han prøver å holde balansen når Cavendish kommer opp rett ved siden av han.

Cavendish Sagan spurtduell fall

Men realiteten nå er at begge to er ute. Sagan fordi juryen mente at forårsaken Cavendishs fall, og Cavendish fordi han fikk et brudd i skulderen under fallet.

Det var en hissig stemning i går kveld der flere av lagene mente det var riktig å utestenge Peter Sagan, men i dag er det en litt mer balansert tone når folk har fått sett flere tv-bilder som viser at situasjonen gjerne har mer enn en synder.

Kan hjelpe Norge

Man skal selvsagt ikke glede seg over andres ulykke, men fakta er at Norge kan, i teorien, få en lettere vei til 9 ryttere i VM i Bergen i september. Saken er den at Norge kjemper mot Slovakia og Polen om den viktige 10. plassen som gir 9 ryttere, og ikke 6 som de fra 11. plass og nedover får.

Alexander Kristoff

Norge står for øyeblikket med 4682 poeng på en 11. plass, Polen er på plassen forann med 4908.75 poeng. Slovakia og Peter Sagan er bak Norge igjen med 4487.5 poeng, men en normal Sagan-tour ville ført dem forbi Norge.

Så vi er fortsatt avhengig av at nordmennene gjør det godt, samtidig som polakkene Michal Kwiatkowski og Rafal Majka holder seg i bakgrunnen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler