Norges bidrag til VM 2018 i aksjon lørdag når Åge Hareides Danmark møter Peru

PeruDanmark
Mordovia Arena i Saransk
VM, runde 1 i gruppe C
Lørdag klokken 18.00

Dette er Åge Hareides første mesterskap som hovedtrener, etter å ha feilet to ganger med å ta Norge til EM og VM. Det var etter en noe ujevn start på kvalifiseringen Danmark virkelig fikk fart på seg da Polen ble slått hele 4-0 på hjemmebane.

Danmark gikk de siste fem kvalifiseringskampene uten å tape, og tok fortjent andreplassen i gruppen. I playoffen ble de trukket mot Irland, og etter 0-0 hjemme sørget blant annet tre mål av Christian Eriksen for at Danmark vant bortekampen hele 5-1, og ble dermed klar for VM. I de to oppkjøringskampene har det blitt 0-0 borte mot Sverige og en sterk 2-0-seier hjemme mot Mexico.

Peru er i sitt første VM siden 1982, og den gang deltok de i alle VM mellom 1970 og 1982 med unntak av ett. De kvalifiserte seg til dette VM ved å komme på femteplass i kvalifiseringen for Sør-Amerika, og måtte i likhet med Danmark ut i kvalifisering.

Der møtte de New Zealand fra Oseania, og etter 0-0 på bortebane sørget mål av Cristian Ramos og veteranen Jefferson Farfán for at Peru vant hjemmekampen 2-0 og dermed endelig ble klar for VM igjen.

Før Vm har Peru spilt tre kamper uten å slippe inn baklengs, 2-0 mot Skottland, 3-0 mot Saudi-Arabia og 0-0 mot Sverige viser at det ikke blir enkelt for Danmark lørdag kveld.

Lagnyheter

Åge Hareide kan glede seg over en skadefritropp, og det eneste som ikke er sikkert er hvem som starter ved siden av Zanka i midtforsvaret, Vestergaard eller Christensen.

For Peru sin del er vil muligens Edison Flores bli foretrukket foran Farfán på topp med tanke på hans kjennskap til dansk fotball, han spiller til daglig for Aalborg i Superligaen.

Drengene ??? #ForDanmark ? @fodboldbillederdk

A post shared by Herrelandsholdet (@landsholdet) on

Forventede lagoppstillinger

Peru: Gallese; Advincula, Ramos, Rodriguez, Trauco; Tapia, Yotun; Carrillo, Farfan, Cueva; Guerrero

Danmark: Schmeichel; Dalsgaard, Christensen, Kjær, Larsen; Kvist, Delaney; Poulsen, Eriksen, Sisto; Jørgensen

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til dette mesterskapet og denne kampen kommer til å bli vist på TV2s hovedkanal og på TV2 Sumo.

Spilltips til kampen

Dette er på papiret et lag Danmark skal slå. Men det er VM, og de siste resultatene til Peru viser at de er et gjerrig lag som det ikke er lett å score på.

Vi tror Det kan trekke ut men at Danmark vinner til slutt. Vi går for Uavgjort/Danmark til Pause/Fulltid.

Til 5.50 i odds hos Rizk.

Rizk har lansert sin nye sportsbook og vil være vår samarbeidspartner under VM. Og i tillegg til velkomstbonus får du som ny kunde et Rizk fritt spill. Spill for 100 kroner eller mer, få hele beløpet tilbake om du taper!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler