Vi får den første gruppevinneren i VM når Uruguay og Russland møtes i dag

Uruguay – Russland
Volgograd stadion i Volgograd
VM, runde 3 i gruppe A
Mandag klokken 16:00

Uruguay var den store favoritten i gruppen før mesterskapet startet, mens Russland har vært en av de store overraskelsene så langt. Mange så på russerne som en av de dårligste vertsnasjonene i fotball-VMs historie, men med godt offensivt spill har de sikret seg et overbevisende avansement på bekostning av blant annet Egypt og Mohamed Salah.

Uruguay er ett av få land som har vunnet VM mer enn én gang, men man må helt tilbake til 1950 for å finne forrige gang sør-amerikanerne løftet VM-trofeet. I årets utgave har de et talentfullt mannskap med seg bestående av verdensstjerner som Luis Suarez, Edison Cavani og Diego Godin.

Avansement er imponerende nok for et land som kun består av 3,5 millioner innbyggere, men mange vil nok mene at dette er et mannskap som kan nå langt i årets mesterskap.

Lagnyheter

Uruguay-trener Oscar Tabarez kan komme til å ofre veteranene Carlos Sanchez og Cristian Rodriguez til fordel for Naihtan Nandez og Lucas Torreira. Det er ellers ikke ventet flere forandringer på det uruguayske laget.

Russland-laget har fungert meget godt sammen så langt så det er tvilsomt at Stanislav Cherchesov kommer til å gjøre noen forandringer så fremst det ikke blir nødvendig grunnet skader.

Forventede lagoppstillinger

Uruguay: Muslera; Varela, Gimenez, Godin, Caceres; Nandez, Torreira, Bentancur, Rodriguez; Cavani, Suarez

Russland: Akinfeev; Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Zhirkov; Gazinskiy, Zobnin; Cheryshev, Golovin, Samedov; Dzyuba

TV og live stream

TV2 og NRK deler senderettighetene til VM, og de to kampene som starter samtidig i gruppe A i dag vil gå på TV2 sine kanaler. Kampen mellom Uruguay og Russland kommer til å bli sendt på TV2s hovedkanal og på TV2 Sumo.

Spilltips til oppgjøret

Det er to lag som allerede er klare for utslagsrundene som møtes i kveld. Kampen kommer til å stå om førsteplassen, der Spania eller Portugal, alt etter som hvordan det går i deres kamper, venter i 8-delsfinalen.

Så det er ikke sikkert vinneren i gruppen får en så voldsomt stor fordel, da Portugal og Spania begge viser seg meget solide i årets mesterskap.

Begge lagene har vist seg målfarlige så langt, og med nervene ute av bildet kan det raskt bli en del mål i denne kampen også.

Vi går for mål til begge lag til 1.98 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler