Uruguay må klare seg uten Cavani i VMs kvartfinale mot Frankrike

Fra 32 deltakende lag for tre uker siden er det nå bare åtte resterende nasjoner igjen i det tjueførste FIFA VM. Vi nærmer oss klimaks, men det er enda syv meget spennende oppgjør før vi neste søndag er klar for finalen. Og først ut er Uruguay mot Frankrike på Nizhny Novgorod stadion.

Uruguay – Frankrike
Nizhny Novgorod stadion i Nizhny Novgorod
VMs kvartfinaler
Fredag klokken 16:00

Frankrike ble klar for kvartfinaler etter en meget underholdende kamp mot Argentina i åttendedelsfinalen. Franskmennene stoppet ikke før de hadde puttet hele fire mål, men de måtte også se hele tre mål passere streken i deres eget mål. Kylian Mbappe var kampens store spiller, og trener Didier Deschamps håper nok at 19-åringen er like frisk når de fredag møter et av de absolutt beste forsvarslagene i verden.

For Uruguay har så langt kun sluppet inn ett fattig mål i turneringen, på totalt fire kamper. Det kom i Åttendedelsfinalen mot Portugal og Cristiano Ronaldo, en kamp Uruguay til slutt vant 2-1. Uruguay står dermed med fire strake seire og 7-1 i målforskjell så langt i VM.

Vinneren av dette oppgjøret kommer til å måtte beseire enten Belgia eller Brasil i semifinalen, mens England, Sverige, Russland eller Kroatia er lagene som enda kjemper om den andre finaleplassen.

Lagnyheter

Sør-amerikanerne må befinne seg med at stjernespiss Edison Cavani etter alle solemerker er ete, etter at han pådro seg en skade i det forrige oppgjøret mot Portugal. Også Luis Suarez har pådratt seg en liten skade på trening denne uken, men skal være klar til avspark fredag klokken 16:00.

Dermed må trener Tabarez finne alternativer i front, og veteran Christian Stuani og talentet Maxi Gomez er alternativene. Tabarez foretrekker trolig førstnevnte på grunn av hans erfaring.

Det er ingen store skadeproblemer å melde om for Frankrike, og den eneste spilleren ute med skade er andrevalg på backplass Djibril Sidibe. Frankrike må også klare seg uten midtbanespiller Blaise Matuidi som pådro seg sitt andre gule kort i turneringen i kampen mot Argentina.

Dermed vil trolig AS Monacos Thomas Lemar ta over Matuidis plass på venstrekanten, mens Olivier Giroud etter alle solemerker fortsetter på topp til tross for at han enda har til gode å score mål i dette mesterskapet.

??? #FiersdetreBleus

A post shared by Equipe de France de Football (@equipedefrance) on

Forventede lagoppstillinger

Uruguay: Muslera; Caceres, Godin, Gimenez, Laxalt; Nandez, Torreira, Vecino; Bentancur; Suarez, Stuani

Frankrike: Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, Pogba; Mbappe, Griezmann, Lemar; Giroud

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til å sende dette VM på TV i Norge, og denne kvartfinalen kommer til å bli sendt på TV2 og på deres streamingtjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen

Frankrike er satt til ganske klare favoritter i dette oppgjøret, og oddsen for fransk seier er satt til under 2.00 hos de fleste bookmakerne. Uruguay som vinner ligger på sin side på mellom 4.50 og 5.00, mens uavgjort gir deg omtrent 3.00 ganger pengene tilbake.

Det er mange potensielle målscorere på begge lag i dette oppgjøret, til tross for Cavanis fravær. Men det er også to gode forsvarslag, spesielt Uruguay. Vårt tips blir derfor veldig få mål i den første omgangen.

Vi går derfor for under 0,5 mål i den første omgangen til 2.30 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler