Kvartfinale i VM: Sverige mot England – kollektivet mot stjernene

England brøt forbannelsen de har hatt i straffesparkkonkurransene i VM ved å overliste Colombia i åttendelsfinalen, mens Sverige tok en knepen 1-0-seier over Sveits takket være mål av Emil Forsberg.

Sverige – England
Cosmos Arena i Samara
VMs kvartfinaler
Lørdag klokken 16:00

Nå møtes de to nasjonene som de fleste av oss nordmenn har et nært forhold til, og ikke bare når det kommer til fotball. Så dette er utvilsomt også en meget stor kamp sett med norske øyne.

England vant to av tre kamper i gruppespillet etter at det ble et 0-1-tap for Belgia med et nokså redusert mannskap i den siste kampen. Mot Colombia ledet England store deler av den andre omgangen før Colombia reduserte på overtid. Det ble ingen avgjørelser i ekstratiden, og til slutt var det Tottenham-spiller Eric Dier som kunne sette den avgjørende straffen.

Sverige på sin side spilte en veldig jevn kamp mot Sveits, men klarte å stikke av med avansementet takket være et skudd av Emil Forsberg som forandret retning på veien mot Sommers mål. I gruppespillet ble det 1-0 mot Sør-Korea, et knepent 1-2-tap for Tyskland og hele 3-0 mot Mexico.

Lagnyheter

For England sin del så er Leicester-spiss Jamie Vardy ute med en lyskeskade, og kommer til å stå over oppgjøret. Dele Alli har hatt småproblemer med låret hele turneringen, og sto blant annet over kampene mot Panama og Belgia på grunn av det. Det er enda usikkert om det går ut over denne kvartfinalen.

Sebastian Larsson er trolig tilbake i startoppstillingen etter å ha sonet karantene mot Sveits, mens tidligere Rosenborg-back Mikael Lustig må stå over denne kampen av samme grunn. Bolognas Emil Krafth kommer inn og tar hans plass på høyreback.

Ble pappa for andre gang

Andreas Granqvist er også ventet å starte, til tross for at han natt til fredag ble far til en liten jente har han fått tillatelse fra konen til å prioritere VMs kvartfinale for Sverige.

– Jeg tekstet med han i natt. Han er selvfølgelig både glad og lykkelig, sier farfar Tommy til Aftonbladet.

Andreas og Sofie Granqvist hadde en datter fra før av, og lillesøsteren skal i følge Granqvist få navnet Mika.

Forventede lagoppstillinger

Sverige: Olsen; Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson; Claesson, Ekdal, Larsson, Forsberg; Berg, Toivonen

England: Pickford; Walker, Maguire, Stones; Trippier, Henderson, Young; Alli, Lingard; Kane, Sterling

TV og live stream

NRK og TV2 har delte rettigheter på å vise dette mesterskapet på TV i Norge, og det er NRK som kommer til å sende denne kampen. Kampen er dermed tilgjengelig på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Sverige på trening dagen før kamp mot England

De svenske spillerne på fredagens trening før oppgjøret mot England. (Foto: Aaron Chown/PA Wire/PA Images)

Oddstips til oppgjøret

Hele England er innstilt på at fotballen endelig kommer hjem, men Sverige er nok en vanskeligere hindring enn det mange engelskmenn ser for seg.

På veien mot VM har de vunnet mot Frankrike hjemme, slått Italia ut i playoffen, vunnet hele 3-0 mot Mexico og sørget for en solid seier i åttendedelsfinalen mot Sveits som er rangert som nummer seks på FIFA-rangeringen.

Og vi kommer nok til å se mer av det vi så i sistnevnte kamp og i dobbeltoppgjøret mot Italia fra Sverige i dette oppgjøret. Solid defensivt spill fra et kollektiv som arbeider og spiller meget godt sammen.

Det kommer til å bli tøft for Englands forsvar å bryte ned, og i tillegg må de passe seg på defensiv dødball mot et fysisk sterkt svensk lag.

Vi har en magefølelse på at dette kan ende med nok en straffesparkkonkurranse for engelskmennene, eller kanskje en knepen seier på slutten av oppgjøret eller i ekstraomgangene.

Dog føler vi oss ganske sikker på at lagene kommer til å ta sin tid med å føle på hverandre og at det blir lite mål i den første omgangen.

Vi går for under 0,5 mål til pause til oddsen 2.30 hos Rizk.

Du finner flere oddstips på vår oddstips-side.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler