VM: Saudi Arabia mot Egypt – Hvem tar jumboplassen i gruppe A?

Saudi Arabia – Egypt
Cosmos Arena i Samara
VM, runde 3 i gruppe A
Mandag klokken 16:00

Det har vært et skuffende VM så langt for begge de to lagene som møtes i Samara senere i dag. Men spesielt ille har det dog vært for Egypt, som hadde store forventninger til seg både eksternt og internt, mye grunnet lagets store stjerne Mohamed Salah.

Skaden han pådro seg i Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid har nok hatt en stor betydning, og det sørget jo i tillegg for at han måtte stå over den første kampen mot Uruguay.

Men selv med Liverpool-vingen tilbake på banen mot Russland i den forrige kampen var det ikke mye Egypt hadde å stille opp med, og det ble til slutt et 1-3-tap mot vertsnasjon Russland.

Saudi Arabia på sin side har enda til gode å score mål i turneringen, og med en kamp igjen å spille ser det ut til at alle pengene Saudi Arabia har spyttet inn i fotballen de seneste årene enda lar vente med å gi resultater.

Lagnyheter

Mohamed Salahs skulderskade skal være mer eller mindre helbredet, men han var 100% med på Egypts siste trening før kamp på søndag. Det er ikke meldt om andre skader i noen av troppene.

Ellers er det muligens duket for en ny VM-rekord i dagens kamp. Egypts keeper Essam El Hadary får trolig starte, og med sine 45 år på baken blir han da tidenes eldste VM-spiller.

Forventede lagoppstillinger

Saudi Arabia: Al-Mosailem; Al-Bulaihi, Howsawi, Al-Breik, Al-Shahrani; Al-Faraj, Otayf, Al-Mogahwi, Al-Dawsari, Bahebri; Asiri

Egypt: El-Hadary; Gabr, Hegazi, Fathy, Abdel Shafy; Hamed, Elneny, Trezeguet, Said; Salah, Mohsen

TV og live stream

TV2 og NRK deler senderettighetene til VM, og de to kampene som starter samtidig i gruppe A i dag vil gå på TV2 sine kanaler. Kampen mellom Saudi Arabia og Egypt kommer til å bli sendt på TV2 Sportskanalen og på TV2 Sumo.

Spilltips til kampen mellom Saudi Arabia og Egypt

Selv om det er en ubetydelig kamp med tanke på avansement er det trolig ingen av lagene som har lyst å tape og dermed havne sist i gruppen.

Og av det vi har sett av de to lagene så langt er det Egypt som er ganske klare favoritter. De hadde i tillegg desidert mest forventinger til seg før mesterskapet startet, og vi tror de er veldig giret på å vise at det var en grunn til det.

Vi går for Egypt-seier med -1 i handicap til 3.25 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler