Kan vertsnasjon Russland overraske igjen? – kvartfinale mot Kroatia venter lørdag

Russland var før VM startet utpekt som den kanskje svakeste vertsnasjonen i VMs historie, men nå er man altså i en kvartfinale, til Putins store glede. Men Kroatia har vært gode så langt, og er favoritter lørdag kveld.

Russland – Kroatia
Fisht Olympic stadion i Sotsji
VMs kvartfinaler
Lørdag klokken 20:00

I gruppe sammen med Uruguay, Egypt og Saudi Arabia avanserte Russland som nummer to i gruppen etter å ha vunnet mot både Saudi Arabia og Egypt i tillegg til et tap for Uruguay.

I 8-delsfinalen ventet finalistene fra 2010, Spania. Der så det dystert ut når veteran Sergei Ignashevich klarte å plassere ballen i eget mål på en spansk corner.

Men Russerne kom tilbake takket være mål av Artyom Dzyuba, og det ble ikke scoret flere mål i hverken ordinær tid eller i ekstratiden. I straffesparkkonkurransen var det til slutt Russland som trakk det lengste strået foran et ellevilt hjemmepublikum da Iago Aspas bommet på den siste avgjørende straffen for Spania.

Kroatia vant alle sine gruppekamper og ble dermed gruppevinner i sin gruppe foran Argentina, Island og Nigeria. Men også de måtte slite seg igjennom åttendedelsfinalen, der de møtte Åge Hareides Danmark.

Zanka Jørgensen og Mario Mandzukiz sørget for at det sto 1-1 allerede etter fire minutter, men det kom aldri flere mål i ordinær tid. Få minutter før kampen nådde 120 minutter fikk Kroatia straffe, men en mesterlig redning av Kasper Schmeichel sørget for at kampen endte med straffesparkkonkurranse.

Der endte det til slutt med Kroatia-seier etter hele fem strafferedninger fra de to keeperne. Nicolai Jørgensen var han som ikke klarte å overliste Subasic på den siste straffen.

Lagnyheter

Denis Cheryshev kan være på vei tilbake til startelleveren for å gi litt ekstra dimensjon fremover på banen. Yuri Zhirkov er skadet og blir trolig erstattet med Vladimir Granat på venstrebacken. Aleksandr Samedov har trent alene denne uken og det er enda usikkert om han blir helt frisk.

Kroatia og trener Zlatko Dalic kommer ikke til å gjøre store forandringer, og det er heller ingen nye skader å melde om i den kroatiske troppen.

Forventede lagoppstillinger

Russland: Akinfeev; Fernandes, Kutepov, Ignashevich, Granat; Gazinskii, Zobnin; Samedov, Golovin, Cheryshev; Dzyuba

Kroatia: Subasic; Vrsaijko, Lovren, Vida, Strinic; Brozovic; Rebic, Rakitic, Modric, Perisic; Mandzukic

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som deler på rettighetene til å sende dette mesterskapet på TV i Norge og denne kampen kommer til å bli sendt på TV2 og på TV2s streamingtjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen

Det har blitt en del mål når disse to lagene har spilt dette mesterskapet, og spesielt Kroatia har mange gode avsluttere i troppen. Med tanke på at Russland gang på gang har overrasket positivt tør vi ikke spå utfall av troppen, men vi tror at det kan komme mål i begge retninger.

Derfor går vi for at begge lag scorer til oddsen 2.25 hos Rizk.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler