Argentina med gavepakke til Island – På vei mot 16-delsfinale med seier over Nigeria

Nigeria – Island
Volgograd stadion i Volgograd
VM, runde 2 i gruppe D
Fredag klokken 17:00

Bare det at Island kvalifiserte seg til dette mesterskapet er en aldri så liten bragd. Men våre brødre på sagaøyen nøyer seg ikke bare med å delta, de skal bite fra seg også. Det var det imponerende 1-1-resultatet mot Argentina et godt eksempel på.

Det var Argentina som først tok ledelsen ved Kun Agüero etter 19 minutter, men Islands Alfred Finnbogason sørget for redusering bare minutter senere. Og med blant annet et brent straffespark av Lionel Messi ble det aldri flere mål i kampen.

Nigeria på sin side spilte en relativt god kamp mot Kroatia, der de nesten ikke slapp kroatene til målsjanser. Dog skapte de ikke særlig mange heller, og et selvmål og et straffespark sørget for at Kroatia vant 2-0.

I går vant Kroatia igjen, 3-0 mot Argentina. Det betyr at Island kan få minsts en halv fot i utslagsrundene med en seier i dag, mens Nigeria også har muligheter for å avansere ved både uavgjort og seier.

Lagnyheter

Island er forventet å måtte starte uten Burnley-ving Johann Berg Gudmundsson, som fikk en muskelskade i kampen mot Argentina. Rurik Gislason kom inn og erstattet han i den kampen og er forventet å starte i dag.

Nigerias visekaptein Ogenyi Onazi kan få sjansen fra start mot Island, og vil trolig erstatte Oghenekaro som scoret selvmålet i kampen mot Nigeria.

Forventede lagoppstillinger:

Nigeria: Uzoho; Shehu, Troost-Ekong, Balogun, Idowu; Ndidi, Mikel, Onazi; Moses, Ighalo, Iwobi

Island: Halldorsson; Saevarsson, Arnason, R Sigurdsson, Magnusson; Hallfredsson, Gunnarsson; G Sigurdsson, Bjarnason, Gislason; Finnbogason

Matchday is here! #fyririsland

A post shared by Knattspyrnusamband Íslands (@footballiceland) on

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som deler på senderettighetene til dette mesterskapet i Norge, og denne kampen kommer til å bli sendt på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Nigeria og Island

Så å si uansett utfall i denne kampen så vil begge lagene fortsatt ha en sjans til å avansere fra gruppen. Kun ved en eventuell Island-seier vil Nigeria være ute av kampen, i tillegg til å sende Island halvveis inn i 16-delsfinalene.

Det er to fysisk sterke og utholdende lag som møter i ettermiddag, der Nigeria har mer hurtighet og spissferdigheter enn islendingene, men islendingene er ett av de beste defensivt strukturerte lagene i turneringen, og en lagmoral få matcher, ei heller Nigeria.

Vi tror Island kan hale i land en eventuell seier, men det kommer til å bli en tett kamp.

Derfor går vi for Island, men pengene tilbake ved uavgjort til 1.85 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler