Åge Hareide og Danmark med tøff motstand i åttendedelsfinalen: Kroatia – Danmark

Danmark endte på 2. plass i gruppe C med fem poeng på de tre gruppespillskampene. Det ble tre poeng mot Peru, uavgjort mot Australia og uavgjort mot Frankrike for Åge Hareides menn i gruppespillet, over godkjent.

Kroatia vant gruppe D. 2-0 over Nigeria, 3-0 over Argentina og 2-1 over Island er et skremmeskudd for Åge Hareide og hans menn. Kroatia har overbevist stort i gruppespillet og er klare favoritter i kveld!

Det er 14 år siden sist lagene møttes til landskamp. Men i løpet av 15 måneder i 1996 og 97 møttes de faktisk hele tre ganger. Først vant Kroatia 3-0 i EM 1996. Etter det tok Danmark revansje med 3-1-seier i kvalifiseringen til VM i 1998, før det i det tredje møtet ble 1-1 i Split.

Danmark er på 111. plass i antall innbyggere, med 5,7 millioner. På 126. plass finner vi Kroatia med 4,1 millioner. Det er to relativt små land med stor fotballkultur som møtes i dag.

Lagnyheter

Det ble gjort hele ni forandringer i den kroatiske startoppstillingen før den siste gruppespillskampen, men det er ventet at trener Dalic går tilbake til den kjente førstelleveren som vi så i de første to kampene.

For Åge Hareide sin del er William Kvist enda noe usikker, og Lasse Schöne kommer trolig til å ta plassen på midtbanen om Kvist fortsatt ikke er 100 prosent.

Forventede lagoppstillinger:

Kroatia: Subasic; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic; Rakitic, Brozovic, Modric; Perisic, Mandzukic, Rebic

Danmark:Schmeichel; Dalsgaard, Kjær, Christensen, Larsen; Schöne, Delaney; Poulsen, Eriksen, Sisto; Jørgensen

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til å sende dette års VM, og denne kampen kommer til å bli sendt på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no

Spilltips til kampen

Danmark er underdogs i denne kampen, og må belage seg på at Kroatia kommer til å styre denne kampen. Men Danmark er disiplinerte og gode defensiv, så vi tror de kan holde unna Kroatias stjernegalleri en god stund. Men Kroatia kommer dessverre til å vinne dette tilslutt.

Vi går for Uavgjort/Kroatia til Pause/fulltid til fine 4.90 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler