Island mot Kroatia i VMs gruppe D

Island – Kroatia
Rostov Arena i Rostov
VM, runde 3 i gruppe D
Tirsdag klokken 20:00

For Islendingene var nemlig i samme gruppe som kroatene i VM-kvalifiseringen for Europa, og der vant som kjent Island gruppen foran Kroatia som måtte nøye seg med andreplass sog playoff. Island vant da blant annet hjemmekampen mot Kroatia 1-0.

Ett av mange imponerende islandske resultater de siste årene. Og det siste kom så sent som i den første kampen i VM, da Argentina og Messi ble holdt til uavgjort. I den andre kampen ble derimot Nigeria et par hakk for store og vant 2-0.

Kroatia på sin side virker rett og slett bunnsolide og kan bli det fjerde landet i VMs historie som går gjennom gruppespillet med tre seire og null innslupne mål ved seier i kveld. Før denne kampen har det blitt 2-0 mot Nigeria og 3-0 mot Argentina.

Lagnyheter

Det er ventet at Kroatia kommer til å gjøre flere utskiftninger i førsteelleveren, og noen rapporterer om så mye som 10 utskiftninger. Grunnen til det er selvsagt at Kroatia allerede har kvalifisert seg og ønsker å spare så mye krefter som mulig frem mot åttendedelsfinalen.

I motsetning til Island som ventes å stille i omtrent samme stil som dem gjorde i de to foregående kampene, om dog ingen skader skulle komme opp i siste liten.

Forventede lagoppstillinger

Island: alldorsson; Saevarsson, Arnason, Sigurdson, Magnusson; Gunnarsson, Hallfredsson, Gudmundsson, Sigurdsson, Bjarnason; Finnbogason

Kroatia: Kalinic; Jedvaj, Corluka, Vida, Pivaric; Badelj, Kovacic, Bradaric; Pjaca, Kramaric, Perisic

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til å sende VM i Norge, og de to kampene fra gruppe D i dag vil bli sendt på TV2 sine kanaler. Island mot Kroatia vil være tilgjengelig på TV2 mens Nigeria mot Argentina blir sendt på TV2 Sport, i tillegg vil begge kampene bli sendt på TV2 Sumo.

Spilltips til kampen

Med så mange faste spillere ute for Kroatia, i kombinasjon med at Island må vinne for å avansere er dette et meget interessant spill. Islendingene kom til kort mot Nigeria, men vi skal aldri undervurdere viljestyrken til mennene fra sagaøyen.

Og når Rizk tilbyr hele 3.80 i odds for det som hadde vært alt annet enn en sensasjon er det rett og slett for fristende.

Det blir satt en tohundrelapp på Islandsk seier i kveld.

Du ser flere odds og spiller selv her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler