Spania viste lovende takter mot Portugal – Det bør bekymre Iran før kveldens møte

Iran – Spania
Kazan Arena i Kazan
VM, runde 2 i gruppe B
Onsdag klokken 20.00

Det ble en høydramatisk slutt på Irans første kamp mot Marokko, etter at det hadde stått 0-0 i hele kampen sørget Marokkos Bouhaddouzs selvmål på overtid for at Iran vant kampen 1-0.

Høydramatisk kan man også si det var i Spanias åpningskamp, der de sammen med Portugal ikke ga seg før det sto 3-3 på måltavlen. To ganger Costa, Nacho og tre ganger Ronaldo sørget for målene i det som var en oppvisning i angrepsfotball fra de to landene fra Iberiahalvøyen.

Det betyr at Iran topper gruppen med tre poeng etterfulgt av Portugal og Spania med sitt ene. Marokko er nederst med null, og om Iran og Portugal skulle vinne i dag ser det meget stygt ut for Spania.

Lagnyheter

Iran er tvunget til å gjøre en endring i forsvaret før kveldens møte med Spania, da Roozbeh Cheshmi er ute med en skade resten av mesterskapet.

Dani Carvajal sto over den første kampen mot Portugal grunnet skaden han pådro seg i Champions League-finalen for Real Madrid, og det er enda noe usikkert om han er frisk nok til å starte i kveld.

? @cesarazpi ?? @iscoalarcon #HagamosQueOcurra #Rusia2018

A post shared by Selección Española de Fútbol (@sefutbol) on

Forventede lagoppstillinger

Iran: Beiranvand; Hajisafi, Mohammadi, Pouraliganji, Rezaeian; Shojaei, Ebrahimi; Amiri, Ansarifard, Jahanbaksh; Azmoun

Spania: De Gea; Carvajal, Pique, Ramos, Alba; Busquets, Koke; Iniesta, Silva, Isco; Costa

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til dette mesterskapet og kampen mellom Iran og Spania kan du få sett på TV2 sin hovedkanal og på deres live-streamingstjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen mellom Iran og Spania

Spania var meget gode mot Portugal, og kun en fantastisk Cristiano Ronaldo hindret Spania tre poeng. Det tror vi ikke tar alt for mye nattesøvn fra våre spanske venner, og de bør komme inn til denne kampen med nok av selvtillit til tross for at et tap praktisk talt kan sende dem ut av turneringen.

Den beste var kanskje Diego Costa, som spesielt på den første scoringen viste at han er en av verdens aller beste spisser når han er i form.

Iran var noe heldige med tre poeng mot Marokko, og man kan slippe unna med å si at den sene overtidsscoringen var noe ufortjent. Men de har i kvalifiseringen vist at de er et lag det er vanskelig å score på, og Spania skal være gode for å bryte gjennom et meget godt og samspilt forsvar.

Det tror vi de gjør, og når de i tillegg endelig har en klassespiss i Diego Costa i form med seg til et mesterskap, er det vanskelig å se at dette ikke skal bli seier til Spania.

Han scoret to mål mot Portugal, og det kan raskt bli både ett, to og tre mot Iran også.

Vi setter penger på Costa som første målscorer til solide 4.33 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler