Iran mot Portugal – Kan Iran avansere på bekostning av Portugal eller Spania?

Iran – Portugal
Mordovia Arena i Saransk
VM, runde 2 i gruppe B
Mandag klokken 20:00

Man kan faktisk gå så langt å si at Iran var uheldige når de ikke fikk med seg noe i den forrige kampen mot Spania. Iranerne var gode og lot ikke Spania spille sitt spill i det hele tatt. I tillegg var Iran frempå med flere gode målsjanser og fikk også et mål annullert på grunn av en hårfin offside.

Takket være det sene seiersmålet mot Marokko i den første kampen er uansett Iran helt med i kampen om avansement fra gruppe B. Iran vil være garantert å gå videre på bekostning av Portugal ved seier, mens det også kan bli avansement ved uavgjort om Spania skulle tape med mer enn to mål mot Marokko.

Dermed kan vi forvente stor spenning i kveld, og om Iran skulle fortsette like solid som de to foregående kampene er det absolutt muligheter for at en av de to klare favorittene i gruppe B må reise hjem fra mesterskapet.

Lagnyheter

Portugal har sett gode ut så langt, selvsagt mye takket være en strålende Cristiano Ronaldo. Det er derfor ikke ventet at det blir gjort noe særlig av forandringer på det portugisiske laget.

Årets Toppscorer i Eredivisie. AZs Alireza Jahanbakhsh startet den forrige kampen på benken men kan muligens få en mer betydningsfull rolle i dette oppgjøret. Ellers er det ikke ventet store forandringer på det iranske laget.

Forventede lagoppstillinger

Iran: Beiranvand; Rezaeian, Hosseini, Pouraliganji, Haji Safi; Ezatolahi; Jahanbaksh, Ebrahimi, Amiri, Ansarifard; Azmound

Portugal: Patricio; Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro; Silva, Carvalho, Moutinho, Fernandes; Ronaldo, Guedes

TV og live stream

De ter NRK og TV2 som deler på rettighetene til å sende dette mesterskapet på TV i Norge, og denne kampen kommer til å bli sendt på NRK3 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Iran og Portugal

Iran har vist seg svært solide defensivt, med kun ett innsluppet mål på sine første to kamper. Dog har det bare blitt ett mål for, men med Alireza fra start kan det raskt bli et mål for iranerne i dag.

Portugal på sin side er solide, men er avhengig, kanskje litt for avhengig, av en Ronaldo i form. Det kan raskt bli mye stang ut for Portugal, noe lignende den forrige kampen mot Marokko.

Vi tror faktisk Iran klarer å holde Portugal til uavgjort, noe som betyr at det kan bli en meget spennende avslutning på gruppen, alt etter som hvordan det ender i den andre kampen mellom Marokko og Spania.

Vi går for uavgjort til oddsen 3.60 hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler