Frankrike og Argentina har begge skuffet så langt – Nå skal de kjempe om kvartfinaleplass

Frankrike vant gruppe C med syv poeng, men klarte bare å score tre mål på sine tre kamper. Argentina på sin side klarte så vidt å kvalifisere seg takket være en sen lobb av Marcos Rojo i kampen mot Nigeria.

  • Franrike – Argentina
  • Kazan Arena i Kazan
  • VM – 1/8-finale
  • Lørdag klokken 16:00

Det har gått hele tre omganger siden Frankrike sist scoret et mål, og kun ett av målene de scoret i gruppespillet var egne mål etter åpent spill, vinnermålet mot Peru. Ellers var de to andre målene et selvmål og et straffespark, begge mot Australia.

Med andre ord har det franske stjernegalleriet mye å jobbe med om de skal gjenta suksessen fra 98-VM på hjemmebane, og neste mulighet er altså lørdag ettermiddag mot Argentina.

Og det er et Argentina-lag som så langt er preget av dårlig spill på banen og dårlig stemning utenfor banen. Rojos sene mål reddet både Argentinas tilstedeværelse i turneringen og trener Jorge Sampaolis jobb.

For Sampaoli har vært hårstrå fra å få sparken som Argentina-trener, og det er fortsatt stor usikkerhet om hvordan tillitsforholdet mellom treneren og spillergruppen faktisk er. Enkelte rapporter melder om at det de facto er Messi og spillergruppen som bestemmer laguttakene, og at Sampaoli er strippet for all makt.

Lagnyheter

På grunn av Higuaíns elendige form så langt kan man forvente at Sergio Aguero får lov til å starte på topp i kampen mot Frankrike. Franco Armani beholder trolig plassen mellom stengene etter at han fikk sin debut i midtuken, mens Angel De Marias plass i startelleveren er høyst usikker.

Didier Deschamps har allerede vist at han liker å rullere på stallen, og dermed er det svært vanskelig å spå hvem som kommer til å starte lørdag ettermiddag.

Hugo Lloris vil selvsagt ta plassen mellom stengene igjen, mens Samuel Umtiti og Paul Pogba blir å finne som midtstopper og defensiv midtbane igjen. Det er mer usikkert når det kommer til angrepet, der Mbappe trolig kommer inn for Dembele, mens det er usikkert om Olivier Giroud får starte. Nabil Fekir har imponert når han har kommet inn fra benken, mens Sidibe trolig kan ta høyrebackplassen fra Pavard.

Forventede lagoppstliinger

Frankrike: Lloris; Sidibe, Varane, Umtiti, Hernandez; Kante, Matuidi; Mbappe, Pogba, Fekir; Griezmann

Argentina: Armani; Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico; Mascherano, Banega, Perez; Meza, Aguero, Messi

TV og live stream

Det er NRK og TV» som deler på senderettighetene til dette mesterskapet, og denne åttendelsfinalen kommer til å bli sendt på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Frankrike og Argentina

Frankrike er små favoritter i oppgjøret, men det er ventet et relativt tett oppgjør på Kazan Arena der begge lagene må heve seg flere hakk om de skal ha noen sjans til å gå hele veien.

Det tror vi de gjør, men det er Frankrike som har de desidert beste forutsetningene for å gjøre det. Argentina har ikke fått angrepsstjernene til å fungere sammen på flere år, mens forsvaret og keeper enda gjør alt for mange feil og slipper inn for mange mål.

Frankrike på sin side har vært solide bakover, men har enda litt å gå på fremover på banen. Vi er relativt trygg på fransk seier, og oddsen er god.

Derfor går vi for Frankrike til 2.40 i odds hos Rizk.

Og husk, hos Rizk får du 100% bonus opp til 2000 kroner på ditt første innskudd!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler