Kun førsteplass og ære å spille for i kveld når England og Belgia møtes i gruppe G

England – Belgia
Kaliningrad stadion i Kaliningrad
VM, runde 3 i gruppe G
Torsdag klokken 20:00

England slet lenge i åpningskampen mot Tunisia, men Kane sikret en 2-1-seier til England med sitt andre mål helt i slutten av kampen. I den neste kampen feide de over et sjanseløst Panama-lag. Stones med to mål, Lingard og Kane med tre mål sørget for hele 6-1, noe som betyr at England står med 6 poeng og 8-2 i målforskjell før denne siste kampen mot Belgia.

Belgia åpnet VM med en 3-0-seier over Panama etter mål av Mertens og Lukaku ganger2. I forrige kamp slo de Tunisia hele 5-2 etter to mål av Hazard, to mål av Lukaku og ett av Batshuayi, noe som betyr at Belgia også står med 6 poeng og 8-2 i målforskjell før kveldens kamp.

Før den siste runden i gruppe G står det altså helt likt mellom Belgia og England når det kommer til både poeng og målforskjell. England topper gruppen på grunn av færre gule kort enn Belgia.

Selv om dette er en kamp ingen av lagene må vinne for å gå videre, er det ventet to offensive lag fra start. Gareth Southgate har uttalt at de går for seieren, det samme har Martinez gitt uttrykk for.

Lagnyheter

Men hos dagens gjester er det ventet minst seks endringer siden forrige kamp. Én av disse endringene vil være at Lukaku må stå over grunnet en liten skade. Dermed ligger det til rette for at Harry Kane kan stikke fra i kampen om toppscorertittelen i VM.

For England sin del har både Kyle Waker og Ruben Loftus-Cheek gule kort og vil dermed trolig bli spart i denne kampen. Ellers vil Cahill, Dier og Rose mest sannsynlig bli å se i startoppstillingen.

Forventede lagoppstillinger

England: Pickford; Jones, Stones, Cahill; Alexander-Arnold, Henderson, Dier, Lingard, Rose; Rashford, Kane

Belgia: Courtois; Vermaelen, Boyata, Kompany; Dembele, Fellaini, Chadli, T Hazard, Tielemans, Januzaj; Batshuayi

Spilltips til kampen mellom England og Belgia

Dette er en kamp ingen av lagene er nødt til å vinne, og det er heller ikke store fordeler av å havne på verken første eller andreplass.

Vi tror derfor at det kan bli en kamp der de to lagene bruker litt tid på å føle på hverandre, men at ett av lagene til slutt stikker av med alle tre poengene, alt ettersom hvem som vil det mest.

Det bor mange mål i de to lagene, og det kan raskt bli flere i dag.

Derfor går vi for begge lag til å score pluss over 2,5 mål til oddsen 2.75 hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler