Uavgjort nok for å sikre avansement for Danmark mot Frankrike i ettermiddag

Danmark – Frankrike
Luzhniki stadion, Moskva
VM, runde 3 i gruppe C
Tirsdag klokken 16:00

Men Danmark trenger ikke nødvendigvis hjelp fra sør-amerikanerne, da de som oftest har et godt tak på franskmennene i mesterskap. Både i EM 1992 og i VM 2002 slo Danmark Frankrike i gruppespillet.

Så langt i VM har Danmark vunnet en noe ufortjent 1-0-seier over Peru og spilt uavgjort 1-1 mot Australia. Frankrike på sine side har vunnet begge sine kamper så langt, 2-1 mot Australia og 1-0 mot Peru, og er dermed allerede klar for utslagsrundene.

De to lagene som går videre fra gruppe C møter de to lagene som går videre fra gruppe D. Sånn det ser ut akkurat nå vil toeren i denne gruppen møte Kroatia, mens det blir Island, Nigeria eller Argentina for laget som havner på førsteplass.

Lagnyheter

William Kvist reiste hjem til Danmark med brudd i ribbeina etter den første kampen mot Peru, men i helgen kom han med fly tilbake til Moskva og er disponibel om det virkelig skulle bli bruk for han.

Yussuf Paulsen fikk sitt andre gule kort i kampen mot Australia, og må dermed stå over dette oppgjøret. Lasse Schöne fortsetter trolig på mditbanen mens Martin Braithwaite tar plassen til Paulsen.

Samuel Umtiti sliter med en kneskade og er veldig usikker til dette oppgjøret for Frankrike, PSGs Kimpembe tar trolig hans plass om så blir tilfellet.

Ellers vil muligens Corentin Tolisso, Florian Thauvin og Thomas Lemar alle få sjansen fra start for å hvile en del av førstelagsspillerne.

Kampdag! Vi er så klar ?? #ForDanmark #WorldCup #DENFRA ? @fodboldbillederdk

A post shared by Herrelandsholdet (@landsholdet) on

Forventede lagoppstillinger

Danmark: Schmeichel; Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen; Schone, Delaney; Braithwaite, Eriksen, Sisto; Dolberg

Frankrike: Lloris; Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez; Tolisso, Kante, Pogba; Thauvin, Griezmann, Lemar

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til å sende VM i Norge, og de to kampene fra gruppe C i dag vil bli sendt på NRK sine kanaler. Danmark mot Frankrike vil bli sendt på NRK1 mens Australia mot Peru blir sendt på NRK3. Begge kampene vil også være tilgjengelige på NRK.no

Spilltips til kampen

Dette er en kamp Frankrike ikke behøver å vinne, og franskmennene vil derfor trolig starte med en noe nykomponert førsteellever, i tillegg til å prøve å spare så mye krefter som overhode mulig før den første utslagsrunden.

Danmark på sin side vil være sikret avansement ved uavgjort, og vi vil trolig se et dansk lag som går offensivt ut for å få det viktige førstemålet så tidlig som mulig.

Danskene har ikke imponert noen som helst dette mesterskapet, men vi vet at Åge Hareides menn har det som skal til for å prestere når det virkelig gjelder, noe det virkelig gjør i ettermiddag.

Vi tror Danmark får noe ut av kampen og går for dobbeltsjanse, Danmark eller uavgjort til oddsen 1.72 hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler