Danmark klar for sluttspill ved seier over Australia torsdag

For tips til kampen mellom Australia og Danmark i VM 2022, se her.

Danmark – Australia
Cosmos Arena i Samara
VM, runde 2 i gruppe C
Torsdag klokken 14.00

Danmark tok det man kan kalle meget heldige tre poeng i sin første kamp mot Peru, mens Australia var gode til tross for et 1-2-tap for Frankrike. Det kan bety mer motstand for danskene enn de forventet før mesterskapet startet.

Danmark så ikke helt ut som seg selv i kampen mot Peru, og man kan lure på om det var litt vel mye mesterskapsnerver som hadde tatt overhånd for Christian Eriksen og co.

Sluttresultatet 1-0 til Danmark reflekterer ikke kampbildet, der Peru brente flere gedigne målsjanser i tillegg til et straffespark like før pause. Målet til Danmark var uansett av det flotte slaget, der Yussuf Paulsen ble den store helten etter et en flott kontring som inkluderte målgivende fra Christan Eriksen.

For Australia sin del hang de veldig lenge med de franske stjernene. Og selv etter at Griezmann ga franskmennene ledelsen fra straffemerket etter 58 minutter slo Australia tilbake kun fire minutter senere ved Jedinak, også det fra straffemerket.

Men en uheldig Aziz Behich ble kreditert Frankrikes seiersmål i det 81. minutt. Det måtte VAR til for å konkludere med at ballen som kom fra Pogba via australieren var helt over målstreken.

Lagnyheter

FC Københavns William Kvist måtte forlate banen i førsteomgang mot Peru etter å ha fått et kne i siden av magen. Senere viste det seg at han hadde brukket et ribben og punktert en lunge, og midtbanespilleren ble sendt hjem fra Russland.

Lasse Schöne kommer inn på hans posisjon i førsteelleveren, men ellers er det ikke ventet at Åge Hareide gjør noen forandringer i det danske mannskapet.

Van Marwijk er ikke kjent for å like å gjøre store forandringer på sin 4-4-1-1-formasjon og taktikk. Men til tross for at han trolig starter med samme førsteellever som mot Frankrike vil vi nok se et Australia-lag som er enda mer angrepsvillig, noe de bør være med tanke på tabellsituasjonen.

Forventede lagoppstillinger

Danmark: chmeichel; Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Larsen; Delaney, Schone; Poulsen, Eriksen, Sisto; Jorgensen

Australia: Ryan; Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich; Leckie, Jedinak, Mooy, Kruse; Rogic; Maclaren

TV og live stream

TV2 og NRK deler på senderettighetene til dette mesterskapet i Norge, og kampen mellom Danmark og Australia kommer til å bli sendt på TV2 sin hovedkanal og deres live streamingstjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen mellom Danmark og Australia

Nedenfor kan du se hva våre kolleager i danske Mesterbold mener om VAR i VM, og hvordan det bør påvirke hvordan du plasserer dine bet. De har også oddstips til denne kampen i tillegg til Island og Sveriges kamper de kommende dagene.

Ser man på resultatene til de to lagene i deres første kamper i dette VM er det en svært vanskelig oppgave å spå utfallet av denne kampen.

Men ser man på det litt større bildet var det ikke det Danmark-laget vi har blitt kjent med de to siste årene under Åge Hareide vi så mot Peru forrige uke. Siden tapet hjemme for Montenegro i VM-kvalifiseringen tilbake i september 2016 har Danmark nå gått hele 15 kamper uten å tape, og det har blant annet blitt hele 4-0 hjemme mot Portugal.

Australia på sin side viste ikke gode takter før mesterskapet, og i mars ble det blant annet hele 1-4 mot Norge på Ullevaal stadion. Vi mener dette danske laget er bedre enn Australia, og uten nervene fra det åpningskampen tror vi det ender med uavgjort eller dansk seier. Dog skal Australia angripe, da kun seier er godt nok for dem, og dermed kan det raskt bli baklengs for danskene.

Vi går for Danmark/uavgjort + begge lag scorer til 2.60 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler