«Enkel» vei til finale venter vinneren av kveldens kamp mellom Colombia og England

Colombia – England
Otkritie stadion i Moskva
VMs åttendedelsfinaler
Tirsdag klokken 20:00

Colombia kommer fra seks av ni mulige poeng i sin gruppe, der de havnet på førsteplass foran Japan, Senegal og Polen. Den siste kampen endte med en 1-0-seier over Senegal.

Det snakkes mye om England og hvordan deres vei til en eventuell VM-finale er historisk enkel, men Colombia føler trolig også at veien er lagt til rette for dem. De nådde også kvartfinale i Brasil for fire år siden, og sør-amerikanerne er nok veldig motivert til å overgå den prestasjonen i år.

Men da skal England slås først, og Harry kane er mannen colombianerne må stoppe om det skal få noe ut av dette oppgjøret. Tottenham-angriperen står med hele fem mål så langt, til tross for at han satt på benken under hele 0-1-tapet for Belgia i den siste gruppespillskampen.

Vinneren av oppgjøret møter vinneren av kampen mellom Sverige og Sveits i kvartfinalen, mens vinneren her igjen møter vertsnasjon Russland eller Kroatia i semifinalen.

Lagnyheter

Hele Colombia svetter mens de venter på nyheter om James Rodriguez kommer til å starte eller ikke. Han ble byttet ut allerede i første omgang i den forrige kampen mot Senegal, og vingen har slitt med en hofteskade under hele mesterskapet. Vi får trolig ikke vite om han starter kampen før tett opp mot avspark.

For England og trener Gareth Southgate sin del kommer det selvsagt til å bli gjort mange forandringer fra kampen mot Belgia, der flere av de faste ble hvilt med tanke på denne kampen.

Dele Alli var ute med skade i det oppgjøret men er meldt frisk og klar til i dag, han går trolig rett inn i startoppstillingen igjen. Fabian Delph var ikke å finne på Englands trening mandag da han har blitt far for tredje gang, det er usikkert om han er tilgjengelig i kveldens kamp.

Which way to Moscow?

A post shared by England (@england) on

Forventede lagoppstillinger

Colombia: Ospina; Arias, Mina, D Sanchez, Mojica; C Sanchez, Uribe, Lerma; Quintero, Falcao, Cuadrado

England: Pickford; Maguire, Stones, Walker; Trippier, Lingard, Henderson, Alli, Young; Sterling, Kane

TV og live stream

Det er NRK og TV2 som deler på rettighetene til å sende VM på TV i Norge og denne kampen kommer til å bli sendt på TV2 og på deres streamingtjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen

Dette kommer til å bli et svært tett oppgjør, men Colombias vinnersjanser øker nok betraktelig om James er frisk nok til å spille hele eller deler av kampen.

Uansett tror vi det kan komme en del mål i dette oppgjøret, og at begge lagene kommer til å score minst ett.

Så vi går for at begge lag scorer pluss over 2,5 mål til fine 3.15 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler