Mexico har aldri vunnet mot Brasil i VM – nå venter Neymar & co i åttendedelsfinalen

Brasil – Mexico
Cosmos Arena i Samara
VM, åttendedelsfinale
Mandag klokken 16:00

Brasil kvalifiserte seg til utslagsrundene ved å vinne gruppe E, til tross for at de aldri helt overbeviste i noen av de tre gruppespillskampene. Nå starter de virkelige testene for et Brasil-lag som er utpekt som favoritter til å vinne hele mesterskapet, og de skal passe seg for å ikke gå på en smell mot et dårligere rangert lag som Spania gjorde i helgen.

Mexico overrasket en hel fotballverden i den første gruppespillskampen, da regjerende mester Tyskland på imponerende vis ble slått 1-0. Den siste kampen endte med et skuffende 0-3-nederlag for Sverige, men takket være Sør-Koreas seier over Tyskland gikk Mexico videre som nummer to i gruppen.

Dette blir den femte gangen de to lagene møtes i VM-sammenheng, og Brasil har et klart overtak på mexicanerne med hele 11-0 i målforskjell på de fire foregående kampene. I tillegg må man helt tilbake til 1990 for å finne forrige gang Brasil ikke maktet å ta seg til kvartfinalen i VM.

Lagnyheter

Brasil-manager Tite har en del skadeproblemer å forholde seg til. Det er usikkert om Danilo rekker å bli frisk til kampen i kveld, men Fagner var god i hans fravær mot Serbia så det bør ikke by på de største utfordringene.

Ellers er det klart at Marcelo definitivt er ute, mens Fred er tilgjengelig igjen. Det er ikke Douglas Costa, og dermed er det sikkert at vi får se Chelsea-stjernen Willian i startoppstillingen. Casemiro, Neymar og Coutinho må stå over en eventuell kvartfinale om de skulle pådra seg gule kort i kveld.

Mexicos Hector Moreno må stå over på grunn av for mange gule kort i gruppespillet. Et stort tap for Mexico, og store sko å fylle for Hugo Ayala som trolig kommer inn og tar hans plass i forsvaret. Hector Herrera, Miguel Layun og Jesus Gallardo står alle i fare for å pådra seg karantener.

Forventede lagoppstillinger

Brasil: Alisson; Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Paulinho, Casemiro, Coutinho; Willian, Firmino, Neymar

Mexico: Ochoa; Alvarez, Salcedo, Ayala, Gallardo; Herrera, Guardado; Layun, Vela, Lozano; Chicharito

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til å sende dette mesterskapet på TV i Norge og denne kampen kommer til å bli vist på TV2 og på deres streaming-tjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen

Brasil kommer til å møte et heltent Mexico-lag som har tusenvis av elleville fans i ryggen. Det er med andre ord en meget tøff oppgave som venter tidenes mestvinnende land. Brasil er selvsagt favoritter, men som man så med Spania søndag så betyr favorittstempelet lite om man ikke presterer sitt aller beste i en utslagsrunde i VM.

Det kommer til å bli jevnt, og Mexico kommer trolig til å angripe Brasil fra start akkurat som de gjorde med Tyskland. Derfor er vi veldig sikker på at Mexico skal klare å pirke inn minst ett mål. Vi tør ikke å tippe på en vinner av kampen.

Men får for at begge lag scorer til oddsen 2.08 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler