Brasil mot Costa Rica – Neymar tilbake i lett trening torsdag

Brasil – Costa Rica
Krestovsky stadion i Saint Petersburg
VM, runde 2 i gruppe E
Fredag klokken 14.00

Brasil var store favoritter i sin åpningskamp mot Sveits. Men Sveits kom fra en meget god VM-kvalifisering for Europa, og viste med 1-1 at det er en grunn for at de er rangert som nummer åtte i verden.

Philippe Coutinho sørget for Brasil-ledelse etter tjue minutter med et nydelig mål fra utenfor 16-meteren, men Steven Zuber sørget for poengdeling etter femti minutter, på dødball, selvfølgelig.

Costa Rica spilte en høyst middel kamp mot Serbia, der det defensive var betydelig mer i fokus enn det offensive for begge lagene. En sjansefattig kamp ble avgjort på et nydelig frispark av Aleksandr Kolarov, og Costa Rica må dermed overraske mot Brasil og/eller Sveits for å ha muligheten til å tangere kvartfinalen fra fire år siden.

Lagnyheter

Siste nytt angående Neymar er at han har stått over flere treninger før han var tilbake i lett trening i går. Og det kan bli opp til Tite om han våger å bruke han fra start i denne viktige kampen mot Costa Rica. Ellers kan Firmino raskt få lov til å starte på bekostning av enten Neymar eller Gabriel Jesus.

På Costa Rica kan tidligere Arsenal-spiller Campbell trolig få en startplass på bekostning av Venegas.

Forventede lagoppstillinger

Brasil: Alisson; Danilo, Thiago Silva, Miranda, Marcelo; Fernandinho, Casemiro; Coutinho, Willian, Neymar; Firmino

Costa Rica: Navas; Gamboa, Gonzalez, Acosta, Duarte, Calvo; Campbell, Guzman, Borges, Ruiz; Urena

TV og live stream

TV2 og NRK deler på senderettighetene til VM i Norge, og denne kampen kan du få sett på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Brasil og Costa Rica

Brasil skal enkelt å greit vinne denne kampen, med eller uten Neymar. Costa Rica viste på langt nær så gode takter som de gjorde for fire år siden i Brasil, og skal i teorien ikke ha store sjansen mot Brasils stjernegalleri.

Vi tror Brasil viser at de er en av favorittene til å vinne dette mesterskapet, og med Coutinho, Firmino, Neymar og Willian på laget skal det bli minst to-tre mål.

Vi går for Brasil ledelse både til pause og fulltid og over 1,5 mål til 1.98 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler