Alt ligger til rette for minnerik kamp mellom Brasil og Belgia fredag kveld

VM i fotball er inne i sluttfasen, og denne helgen kommer antall deltakere til å bli strippet ned fra åtte til fire. Ett av dem som må forlate turneringen er Belgia eller de største favorittene, Brasil.

Brasil – Belgia
Kazan Arena i Kazan
VMs kvartfinaler
Fredag klokken 20:00

Det ser ut til at Brasil sakte men sikkert er på vei til toppformen, selv om den fotballen de er kjent for enda ikke har blomstret for fullt. Men i åttendedelsfinalen mot Mexico så de veldig komfortabel ut, og «Selecao» vant til slutt kampen 2-0.

Belgia på sin side kan se ut til å ha droppet litt i form fra starten av turneringen. Etter at laget avsluttet gruppespillet med tre seire ut av tre mulige måtte de røde djevlene jobbe hardt for avansementet i åttendedelsfinalen mot Japan. Japanerne kom opp i 2-0 tidlig i den andre omgangen, men Belgia kom tilbake og vant til slutt 3-2. Belgias siste mål kom etter en flott kontring hele fire minutter på overtid.

Sist gang de to lagene møttes var tilbake i VM 2002 da Brasil komfortabelt vant 2-0. Det var det fjerde møtet mellom de to klubbene, og alle kampene bortsett fra en har endt med seier til sør-amerikanerne.

Lagnyheter

Brasil måtte klare seg uten flere førstelagsspillere i kampen mot Mexico, og både Marcelo, Danilo og Douglas Costa sto over det oppgjøret. Men Fagner gjorde en god figur i Danilo sitt skadefravær, moe han trolig også må gjøre i kveld. Danilo er nemlig ute resten av mesterskapet.

På motsatt side i forsvaret har Brasil en god erstatter for Marcelo i Felipe Luis, men førstnevnte er også friskmeldt og det er forventet at Real Madrid-stjernen starter mot Belgia.

Den eneste som enda ikke er friskmeldt er Douglas Costa, selv om han torsdag deltok på Brasils trening med enkelte enkle øvelser, dermed fortsetter Chelsea-spiller Willian på høyre kant.

Mest savner i Brasils startellever blir uansett Casemiro som med sitt gule kort mot Mexico må stå over denne kampen på grunn av karantene, inn for han kommer Ferndandinho.

Sammenligner man lagene så har Belgia hatt klart mer flaks når det kommer til skader i troppen denne turneringen. Dog startet de røde djevlene VM med en liten krise i de bakre rekker, med både Vincent Kompany og Thomas Vermaelen ute med skader.

Men nå har Kompany vært tilgjengelig i de to siste kampene, og han kommer trolig også til å være med fra start i dette oppgjøret. Det gjør kanskje ikke Yannick Carrasco, som var langt fra sitt beste i kampen mot Japan. Han kan raskt bli byttet med Nacer Chadli i startoppstillingen, han har imponert de gangene han har fått vise seg frem i Russland.

⚽️ #WinningTeam ! ??? #REDTOGETHER #WorldCup #BRABEL

A post shared by Belgian Red Devils (@belgianreddevils) on

Forventede lagoppstillinger

Brasil: Alisson; Fagner, Miranda, Silva; Luis; Paulinho, Fernandinho, Coutinho; Willian, Jesus, Neymar

Belgia: Courtois; Alderweireld, Kompany, Vertonghen; Meunier, Fellaini, Witsel, Carrasco; De Bruyne, Hazard; Lukaku

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til å sende VM på TV i Norge denne sommeren og denne kampen kommer til å bli vist på NRK1 og på NRKs nett-TV på NRK-no.

Oddstips til oppgjøret

Brasil er favoritter i oppgjøret, men det er fortsatt en veldig åpen kamp. Belgia har scoret hele 12 mål så langt, og sjansen for at Brasil scorer er som regel veldig lav den også.

Vi tror det blir mål også i denne kampen, og har vanskeligheter med å finne en klar favoritt som vinner, vi går derfor for at begge lag scorer til 1.82 i odds hos Rizk.

Spill her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler