Australia mot Peru – The socceroos kan enda avansere, avhengig av fransk hjelp

Australia – Peru
Fisht Olympic stadion i Sotsji
VM, runde 3 i gruppe C
Tirsdag klokken 16:00

Og om Peru skulle klare å stjele poeng fra Australia er det meget godt nytt for våre naboer i sør. Danmark vil nemlig da være klar for åttendedelsfinale uansett utfall i deres kamp mot Frankrike.

Og det er nok et heltent Peru-lag som venter Australia, til tross for at de allerede er slått ut av turneringen. Sør-amerikanerne har enda til gode å score mål i denne turneringen, til tross for at de til tider har vist gode takter på banen.

Australia på sin side har spilt to gode og jevne kamper, uten særlig uttelling. Først ble det et knepent 1-2-tap for Frankrike før det ble uavgjort 1-1 mot Danmark torsdag forrige uke.

Dermed er de nødt til å vinne i dag for å ha muligheten til å avansere, med tre poeng opp til Danmark er de i tillegg avhengig av at Frankrike vinner over danskene.

Om de skulle klare å kapre andreplassen i gruppen venter trolig Kroatia i åttendedelsfinalen, da de ser ut til å vinne gruppe D.

Lagnyheter

Det er trolig ingen forandringer på det australske laget. Men mangelen på mål etter åpent spill kan muligens åpne opp for veteran Tim Cahill, enten fra start eller i løpet av kampen.

Peru er ikke ventet å gjøre noen forandringer, muligens må veteranspiss Farfar stå over. Trener Ricardo Gareca kommer til å satse på at mannskapet får bedre uttelling fra det gode spillet enn i de to første kampene.

Forventede lagoppstillinger

Australia: Ryan; Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich; Mooy, Jedinak; Leckie, Rogic, Kruse; Nabbout

Peru: Gallese; Advincula, Rodriguez, Ramos, Trauco; Aquino, Yotun; Carrillo, Cueva, Flores; Guerrero

TV og live stream

NRK og TV2 deler på rettighetene til å sende VM i Norge, og de to kampene fra gruppe C i dag vil bli sendt på NRK sine kanaler. Danmark mot Frankrike vil bli sendt på NRK1 mens Australia mot Peru blir sendt på NRK3. Begge kampene vil også være tilgjengelige på NRK.no.

Spilltips til kampen mellom Australia og Peru

Peru har fått selskap av VMs kanskje beste fans til Russland, og det er alltid meget god stemning og liv rundt laget og når de spiller kamper. Det peruanske laget er nok veldig giret på å gi fansen en god opplevelse i den siste kampen i det første VM siden 1982.

Australia kan potensielt avansere ved seier, men vi synes i tillegg dette Peru-laget er bedre enn Australia.

Vi går derfor for Peru-seier til fine 2.30 i odds hos Rizk.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler