Nord-Irland med vanskelig oppgave på Windsor Park mot Sveits

Nord-Irland – Sveits
Windsor Park, Belfast
Torsdag klokken 20.45

Norges overmenn i kampen om andreplassen i VM-kvalifiseringsgruppen Nord-Irland tar i mot Svetis til første kamp i VM-playoffen torsdag. Les mer her.

Tapte kun én kvalifiseringskamp

Sveits er ganske klare favoritter over to kamper mot Nord-Irland og britene skal være på sitt aller beste for å ha en sjans om å komme til sitt første VM-sluttspill siden 1986.

Sveitserene ledet sin VM-kvalifiseringsgruppe fra første runde og vant alle sine kamper helt til de tapte mot Portugal i den aller siste runden.

Dermed endte de på andreplass i gruppen, a poeng med Portugal som havnet på førsteplass grunnet en god del bedre målforskjell og dermed gikk direkte til VM.

Tapte mot Norge i siste kamp

Det var ingenting å gjøre med Tyskland i VM-kvalifiseringsgruppe C, som vant alle sine ti kamper med 43 scorede mål, som er ny rekord, og kun fire innslupne mål.

Men Nord-Irland trakk det lengste strået av de resterende landene, inkludert Tsjekkia og Norge, og spiller dermed play-off denne måneden.

Det til tross for at de tapte sin siste kvalifiseringskamp mot Norge på Ullevål, en kamp Norge vant 1-0 etter et selvmål av Chris Brunt i det 71. minutt.

Nøkkelspillere

Nord-Irland er et typisk kollektiv uten noen særlige stjernespillre som utmerker seg, men laget må håpe at toppscorer Kyle Lafferty er på sitt beste i de to oppgjørene, sammen med Josh Magennis som har vært svært bidragsytende i kvalifiseringen.

For Sveits sin del er det en meget god årgang med spillere landlsagstrener Mladimir Petkovic har tilgjengelig. Troppen består av stjernespillere som Stephan Lichtsteiner, Valon Behrami, Granit Xhaka og Haris Seferovic. Sistnevnte er Sveits toppscorer i kvalifiseringen med sine fire mål på ti kamper.

Skader og suspensjoner

Hearts forssvarspiller Aaron Hughes mister mest sannsynlig første kampen men bør rekke returmøtet neste uke, men trener Michael O’neill vil ha både Paddy McNair og Jamie Ward tilgjengelige igjen etter lengre skadefravær.

For Sveits sin del er Evertons Shani Tarashaj ikke med i troppen til kampene mot Nord-Irland grunnet skade, og midtbanestjerne Valon Behrami må med stor sannsynlighet stå over den første kampen, men ellers er sveitserenes tropp fulltallig.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre totalt fire ganger tidligere, to ganger i VM og to vennskapskamper. Nord-Irland har vunnet to av dem, én har endt uavgjort og én med Sveits-seier.

Forrige gang var i 2004 da det endte 0-0 i en treningskamp i Sveits, mens Nord-Irland vant 1-0 på hjemmebane i 1998, også det en vennskapskamp.

Når starter kampen mellom Nord-Irland og Sveits?

Kampen fra Windsor Park i Belfast starter klokken 20.45 torsdag 09. november.

Hvor kan du se kampen mellom Nord-Irland og Sveits med live stream?

Ønsker du å se kampen mellom Nord-Irland og Sveits i Norge vil den være tilgjengelig på Discovery Network sine kanaler.

Om du vil se kampen på tv vil den bli vist på Eurosport Norge, og om du ønsker å se den med live stream vil den være tilgjengelig på Discovery Network sin egen live-streamingstjeneste, Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler