Lørdagens kamper i VM-kvalifiseringen for Europa

Det er klart for de to siste kvalifiseringsrundene i VM-kvalifiseringen for Europa denne uken, og det vil nå bli avgjort i alle de ni gruppene hvem som går direkte videre og hvem som eventuelt må gå gjennom play-off.

Spenningen er stor i de fleste gruppene, i fire av dem er det tre lag eller flere som enda kjemper om gruppeseieren, og i enda flere gupper er flere lag enda med i kampen om andreplassen.

Men en andreplass på tabellen er ingen garanti for å nå play-off, kun de åtte beste toerne av totalt ni vil få en ny sjanse til å nå neste års verdensmesterskap i Russland.

Vi skal i denne artikkelen gå igjennom de ni kampene som blir spilt i gruppe A, B og H på lørdag.

Gruppe A:

I gruppe A finner vi våre svenske naboer, og Sverige har imponert stort i sin første kvalifisering på velding mange år uten Zlatan på laget. Med kun ett poeng opp til Frankrike på førsteplass befinnner de gule og blå seg på andreplass, tre poeng forann Nederland. Alt ligger til rette for at den siste kampen mellom Nederland og Sverige kan bli meget utslagsgivende.

Gruppe A

Gjenværende kamper:

Lørdag 07. oktober:

Sverige – Luxembourg, kl 18.00
Hviterussland – Nederland, kl 20.45
Bulgaria – Frankrike, 20.45

Tirsdag 10. oktober:

Luxembourg – Bulgaria, kl 20.45
Frankrike – Hviterussland, kl 20.45
Nederland – Sverige, kl 20.45

Gruppe B:

I gruppe B er det kun to lag igjen i kampen om førsteplassen, Portugal og Sveits. Sveits leder gruppen med 24 poeng forann Portugal med 21 før de to siste kampene spilles. Det blir trolig avgjort når lagene møtes i Portugal i den aller siste kampen, så lenge Portugal ikke snubler borte mot Andorra lørdag. Verdt å merke seg er at Portugal har betydelig bedre målforskjell enn sveitserene.

Gruppe B

Gjenværende kamper:

Lørdag 07. oktober:

Færøyene – Latvia, kl 18.00
Andorra – Portugal, kl 20.45
Sveits – Ungarn, 20.45

Tirsdag 10. oktober:

Latvia – Andorra, 20.45
Ungarn – Færøyene, 20.45
Portugal – Sveits, 20.45

Gruppe H:

I Gruppe H sikret Belgia førsteplassen allerede i september, og spenning her handler om hvem av Bosnia, Hellas og Kypros som klarer å kapre andreplassen. Kypros skal dog ha de fleste kampene til å ende i favør dem om de skal ha sjans, i tillegg til at de må vinne mot Belgia i den siste kampen. Hellas er det eneste av de tre lagene som ikke møter Belgia de to siste kampene, noe som bør være en klar fordel.

Gruppe H

Gjenværende kamper:

Lørdag 07. oktober:

Gibraltar – Estland, kl 18.00
Bosnia & Herzegovina – Belgia, kl 18.00
Kypros – Hellas, kl 20.45

Tirsdag 10. oktober:

Hellas – Gibraltar, kl 20.45
Estland – Bosnia & Herzegovina, kl 20.45
Belgia – Kypros, kl 20.45

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler