VM 2018 loddtrekning: Se alle gruppene

I dag klokken 16.00 ble gruppene til neste års verdensmesterskap i fotball trukket i Moskva, og det var duket for stor spenning for våre nordiske naboer. Se alle gruppene her.

Du vil finne gruppene nederst i denne artikkelen så snart trekningen er ferdig.

Hvem utførte trekningen?

Trekningen ble utført i konserthallen i det statlige regjeringsbygget Kreml i hjertet av Moskva. Hallen har en kapasitet på over 6.000 mennesker og har tidligere blitt gjestet av storheter som Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Julio Iglesias og Elton John, og den har også hatt store ballett og operaproduksjoner og en oppsetning av Le Cirque du Soleil.

Tidligere angrepspiller på England, og vinner av Gullskoen i 1986-VM i Mexico, Gary Lineker sto for trekningen sammen med den russiske sportsjournalisten Maria Komandnaya.

Med seg hadde de to vertene fått med seg åtte tidligere storheter fra fotballen til å hjelpe til med loddtrekningen; Frankrikes Laurent Blanc, Englands Gordon Banks, Brasils Cafu, Italias Fabio Cannavaro, Uruguays Diego Forland, Argentinas Diego Maradona, Spanias Carles Puyol og Russlands Nikita Simonyan.

Hvordan var landene fordelt i seedingen?

FIFAs rangering over alle nasjonene for oktober ble brukt for å fordele de 32 VM-klare lagene i fire seeding-potter med Russland og de syv best rangerte nasjonene i pott 1, de åtte nest-best rangerte i pott 2 og så videre.

Våre nordiske venner Island, Danmark og Sverige var alle plassert i pott 3 og kunne alle trekke svært tøff motstand fra pott 1 og pott 2.

Det mest spennende før trekninger for fotball-fans generelt var om hvilken lag i pott 1 som kom til å komme i samme gruppe som Spania og England fra pott 2 og utgjøre en eller flere av «dødens gruppe».

Slik så alle seeding-gruppene ut:

  • Seedinggruppe 1:

Russland, Tyskland, Brasil, Portugal, Argentina, Belgia, Polen, Frankrike.

  • Seedinggruppe 2:

Spania, Peru, Sveits, England, Colombia, Mexico, Uruguay, Kroatia.

  • Seedinggruppe 3:

Danmark, Island, Costa Rica, Sverige, Tunisia, Egypt, Senegal, Iran.

  • Seedinggruppe 4:

Serbia, Nigeria, Australia, Japan, Marokko, Panama, Sør-Korea, Saudi Arabia.

Hvordan ble trekningen utført?

De fire pottene ble tømt i rekkefølge fra pott 1 til pott 4 ved å trekke alle åtte landene i hver pott og plassere dem i i de åtte VM-gruppene (gruppe A til H). Russland ble som vertsnasjon automatisk plassert på topp i gruppe A.

Med unntak av UEFA, som har flere land kvalifisert (14) enn det finnes grupper (8), kunne ingen lag fra samme konfederasjon bli trukket i samme gruppe. Med andre ord er det seks grupper der det finnes to lag fra Europa.

I denne bloggposten kan du lese deg opp på alt du trenger å vite om VM i Russland 2018.

Alle gruppene i VM i Russland 2018:

Trekningen startet med en innledning av President Vladimir Putin og FIFA-president Gianni Infantino på henholdsvis russisk og engelsk, før det fortsatte med en oppvisning med dans og musikk.

Så kom historiens VM-toppscorer Miroslav Klose ut på scenen med VM-trofeet, fær det ble mer kultur i form av russisk ballett.

Ca klokken 16.30 kom Gery Lineker og Maria Komandnaya ut sammen med resten av de gamle stjernene, og trekningen var klar til å begynne.

Gruppe A
Russland
Saudi Arabia
Egypt
Uruguay

Gruppe B
Portugal
Spania
Marokko
Iran

Gruppe C
Frankrike
Australia
Peru
Danmark

Gruppe D
Argentina
Island
Kroatia
Nigeria

Gruppe E
Brasil
Sveits
Costa Rica
Serbia

Gruppe F
Tyskland
Mexico
Sverige
Sør-Korea

Gruppe G
Belgia
Panama
Tunisia
England

Gruppe H
Polen
Senegal
Colombia
Japan

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler