Stengt for bortefans i playoff-kampen mellom Kroatia og Hellas

Kroatia – Hellas
Stadion Maksimir, Zagreb
Torsdag klokken 20.45

Vinnerene av EM i 2004 drar til Zagreb for det første møtet med Kroatia i play-offen til neste års VM. Vi gir deg siste nytt og live stream til kampen her.

Bortefeltet vil være stengt

Grunnet flere alvorlige hendelser mellom greske og kroatiske fans de siste årene har de to fotballforbundene blitt enige om at det ikke vil bli tillat med bortefans i de to playoff-kampene.

I kvalifiseringen til EM 2012 ble ett møte mellom de to landslagene i Athen i 2011 avbrudd av at greske fans kaster bluss mot de kroatiske fansen, som igjen svarte med å kaste stoler tilbake og på opprørspolitiet.

Og i 2010 kastet fans av Dinamo Zagreb steiner på og prøvde å tenne på en buss med fans av det greske laget PAOK før en Europa League-kamp mellom de to klubbene.

Kroatia har også måttet spille flere hjemmekamper i denne kvalifiseringen uten publikum grunnet flere stygge episoder i kvalifiseringen til EM 2016.

Luka Modric

Luka Modric er oppgjørets største stjerne, og en spiller Hellas må pakke godt inn skal de få et godt resultat med seg hjem.

Andreplass i sine kvalifiseringsgrupper

De to lagene kom seg til denne play-offen via andreplass i hver sin gruppe i VM-kvalifiseringen med henholdsvis 19 og 20 poeng.

Kroatia havnet to poeng bak Island som vant en tøff gruppe som også besto av Ukraina, Tyrkia, Finland og Kosovo.

De kapret andreplassen takket være gode resultater på hjemmebane, der de ikke tapte en eneste kamp. Men på bortebane måtte de se seg slått av Island og Tyrkia.

Hellas tapte kun én av ti kvalifiseringskamper, men havnet hele ni poeng bak Belgia som vant gruppen overlegent. De andre lagene i gruppen var Bosnia og Herzegovina, Estland, Kypros og Gibraltar.

Uavgjort mot Estland står tilbake som det mest skuffende resultatet i kvalifiseringen, men de klarte å holde Bosnia unna med to poeng og sikret den viktige andreplassen.

Skader og suspensjoner

Kroatia har ingen spillere som er suspendert, men må klare seg uten flere spillere fra den forrige troppen som er skadet, der de mest kjente er Vedran Corluka, Milan Badelj, Mateo Kovacic og Borna Barisic.

Hellas må klare seg uten Kostas Manolas som har blitt suspendert i den første playoff-kampen fordi FIFA mener han påførte seg selv gult kort med vilje i Hellas’ 2-1-seier over Kypros forrige måned.

Ellers er hverken Petros Mantalos eller Tasos Donis med i troppen grunnet skader.

Når starter kampen?

Første kamp spilles i Zagreb i Kroatia og avspark er klokken 20.45.

Hvor kan du se kampen?

Discovery Networks har rettighetene til VM-kvalifiseringen og kampen vil derfor være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se kampen på tv vil den bli sendt på Eurosport Norge, og ønsker du å live streame kampen vil den være tilgjengelig på Discoverys egen live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler