Sverige med godt utgangspunkt før returmøtet mot Italia på et fullsatt San Siro

Italia – Sverige (0-1)
VM-Playoff for Europa, andre kamp
San Siro, Milano
Mandag klokken 20.45

Sverige tok første stikk og vant 1-0 i VM-playoffen hjemme mot Italia på Friends Arena. Men er ett mål nok til å holde unna på et fullsatt San Siro?

Andreplass i hver sin gruppe

De to lagene spiller playoff mot hverandre etter å ha havnet på andreplass i sine grupper bak hver sin suverene konkurent.

Sverige havnet i en tøff gruppe med Frankrike og Nederland, i tillegg til Hviterussland, Bulgaria og Luxembourg, og det var ventet at Sverige og Nederland kom til å kjempe tett om den viktige andreplassen.

Godt over halvveis ut i kvalifiseringen lå Sverige på tredjeplass i gruppen, bak Frankrike og Nederland. Men da de skulle spille mot Frankrike på Friends Arena skulle det snu til det bedre for svenskene. Sverige vant kampen 2-1 samtidig som Nederland hadde tapt 2-0 borte mot Bulgaria.

Det plasserte Sverige over Nederland på tabellen, og takket være en imponerende 8-0-seier over Luxembourg i den nest siste runden var det i praksis lite Nederland kunne gjøre i den siste kampen hjemme mot Sverige, til tross for at de bare var tre poeng bak svenskene.

Nederland vant kampen 2-0, men takket være Sveriges meget gode målforskjell var det Sverige som fikk muligheten til å spille play-off på bekostning av nederlenderene.

Spania helt overlegne

Italia havnet i samme gruppe som Spania, Albania, Israel, Makedonia og Liechtenstein, og det var i praksis bare Italia som var i nærheten av en trussel for spanjolene.

De vant til slutt gruppen fem poeng forann Italia etter kun å ha tapt poeng i én kamp, bortekampen mot nettopp Italia, som endte 1-1.

Italia havnet igjen hele ti poeng forann neste land på tabellen som var Albania, og gruppe G var kanskje den minst spennende gruppen i hele VM-kvalifiseringen for Europa.

Knepent men godt utgangspunkt

Sverige vant knepent 1-0 i den første kampen på Friends Arena fredag. Det var en spennende førsteomgang der spillet bølget fram og tilbake, men det sto målløst til pause.

Etter hvilen var spillet en god del roligere, og det virket tydelig at italienerene så seg fornøyd med å ta med seg et uavgjortresultat tilbake til Italia.

Men i det 61. minutter av kampen dukket innbytter Jakob Johansson opp etter at Ola Toivonen header videre ett innkast, og når skuddet til Johansson får en styring fra en italiensk utespiller er Buffon sjanseløs og Johanssons første landslagsmål sørget for 1-0.

Et ekstatisk hjemmepublikum fikk se et Italia-lag som aldri klarte å slå tilbake og Sverige sikret seg dermed et bedre utgangspunkt før returmøtet enn de fleste svensker nok turte å håpe på før avspark.

Flere endringer på den italienske første-elleveren

Emil Forsberg Sverige

Emil Forsberg er ventet å starte for Sverige også i kveld.

Italiensk presse melder at Italias landslagssjef Gian Pero Ventura gjør flere endringer på laget som startet i Stockholm fredag. AC Milan-spiller Daniele De Rossi og Andrea Belotti fra Torino er ventet å bli vraket, men Ventura forventes å beholde 3-5-2-formasjonen.

For Sverige sin del er det ventet at landslgassjef Janne Andersson også gjør to endringer på laget, blant annet fordi Albin Ekdal er skadet og ikke har mulighet til å spille kampen. Det er også ventet at tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig kommer til å starte.

Forventede lagoppstilinger:

Italia: Gianluigi Buffon – Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini – Antonio Candreva, Marco Parolo, Jorginho, Alessandro Florenzi, Matteo Darmian – Ciro Immobile, Manolo Gabbiadini.

Sverige: Robin Olsen . Mikael Lustig, Viktor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Jakob Johansson, Emil Forsberg – Marcis Berg, Ola Toivonen.

Buffon har troen

Buffon Italia

Gianluigi Buffon kan nå sitt sjette VM, men da bør han holde nullen hjemme mot Sverige.

– Vi må holde hodet kaldt om vi skal ta oss til VM. Vi vet at vi tapte, men vi har ytterligere 90 minutter på oss til å komme ut av denne vanskelige situasjonen, sier Buffon i et intervju med radiokanalen TMW.

39 år gamle Juventus-målvakt Buffon håper å kunne føre Italia til det som vil være hans sjette VM. Om Italia ikke kvalifiserer seg vil det være første gang siden 1958 et VM går av stabelen uten Italia.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Det er stor interesse her i Norge for å se våre gode naboer prøve å komme seg til neste års VM, og kampen kommer derfor til å bli sendt på riksdekkende fjernsyn. Det er tv-kanalen MAX, som eies av Discovery Networks som kommer til å sende kampen på tv.

Om du heller ønsker å se kampen med live stream på nett finnes det også muligheter for deg. Discovery kommer også til å live streame kampen via sin live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Så enten om du er en fotballinteressert nordmann som ønsker å se våre naboer lykkes eller feile, eller du er svensk i Norge, så finnes det gode muligheter for å få sett Sverige borte mot Italia i VM-playoffen med live stream.

Ellers kan du følge kampen med live score og plassere live bet hos bet365.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler