Fredagens kamper i VM-kvalifiseringen for Europa

Det er klart for de to siste kvalifiseringsrundene i VM-kvalifiseringen for Europa denne uken, og det vil nå bli avgjort i alle de ni gruppene hvem som går direkte videre og hvem som må gå gjennom play-off.

Spenningen er stor i de fleste gruppene, da det kun er Belgia i gruppe H som har klart å kvalifisere seg som gruppevinner enn så lenge. I fire av gruppene er det tre lag eller flere som enda kjemper om gruppeseieren, og i enda flere gupper er flere lag enda med i kampen om andreplassen.

Men en andreplass er ingen garanti for å nå play-off, kun de åtte beste toerne av totalt ni vil få en ny sjanse til å nå neste års mesterskap i Russland.

Vi skal i denne artikkelen gå igjennom de ni kampene som blir spilt i gruppe D, G og I på fredag.

Gruppe D:

I Gruppe D har Serbia skjebnen sin i sine egne hender med fire poeng ned til Wales og fem poeng ned til Irland på andre ord tredje. Østerrike kan enda kapre andreplassen fra en av de to lagene fra de Britiske øyene om de vinner sine to siste kamper. Men mest sannsynlig vil møtet mellom Wales og Irland i den siste kampen være en kamp om hvem som får den viktige andreplassen.

Gruppe D

Gjenværende kamper:

Fredag 06. oktober:

Georgia – Wales, kl 18.00
Irland – Moldova, kl 20.45
Østerrike – Serbia, kl 20.45

Mandag 09. oktober:

Moldova – Østerrike, kl 20.45
Serbia – Georgia, kl 20.45
wales – Irland, kl 20.45

Gruppe G:

I gruppe G er det kun teoretiske muligheter for at Italia tar gruppeseieren fra Spania, da Spania leder med tre poeng og har en stor fordel når det gjelder målforskjell. Albania kan i prinsippet ta andreplassen fra Italia men skal da både vinne sin bortekamp mot Spania og hjemmekampen mot nettopp Italia, samtidig som Italia må tape sin neste hjemme mot Macedonia.

Gruppe G

Gjenværende kamper:

Fredag 06. oktober:

Liechtenstein – Israel, kl 20.45
Italia – Macedonia, kl 20.45
Spania – Albania. Kl 20.45

Mandag 09. oktober:

Macedonia – Liechtenstein, kl 20.45
Israel – Spania, kl 20.45
Albania – Italia, kl 20.45

Gruppe I:

Gruppe I er kanskje den mest spennende gruppen når det gjenstår to kamper der hele fire av lagene enda har alle muligheter til å ta førsteplassen. Kroatia leder for øyeblikket med 16 poeng, det samme som Island men med bedre målforskjell. Mens Tyrkia og Ukraina følger med 14 poeng hver og samme målforskjell, Tyrkia har scoret ett mål mer. Kun to av de seks gjenværende kampene i gruppen er intert mellom de fire lagene som kjemper om VM-deltakelse.

Gruppe I

Gjenværende kamper:

Fredag 06. oktober:

Kosovo – Ukraina, kl 20.45
Tyrkia – Island, kl 20.45
Kroatia – Finalnd, kl 20.45

Mandag 09. oktober:

Island – Kosovo, kl 20.45
Finland – Tyrkia, kl 20.45
Ukraina – Kroatia, kl 20.45

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler