Frankrike – Wales, vennskapskamp fra Stade de France

Frankrike – Wales
Stade de France
Fredag klokken 21.00

Wales må klare seg uten en skadet Gareth Bale i en vanskelig vennskapskamp borte mot VM-klare Frankrike fredag. Kylian Mbappe, Kingsley Coman og Olivier Giroud har alle meldt seg frisk og klar for vertene.

Vant forann Sverige

Frankrike havnet i VM-kvalifiseringsgruppe sammen med to andre sterke nasjoner i form av Sverige og Nederland. Men med kun étt tap, borte mot Sverige, vant Frankrike gruppen sin greit fire poeng forann Sverige på andreplass.

Men det mest skuffende resultatet til Frankrike i kvalifiseringen var faktisk ikke tapet borte mot Sverige, men da Luxembourg, nummer 136 på FIFA-rankingen, klarte å holde dem til 0-0 på Stade de Toulouse.

Det var første gang siden 1914 at Frankrike ikke klarte å slå de små naboene fra nord-øst. De to siste lagene i Frankrike sin gruppe var Hviterussland og Bulgaria.

Skuffet i siste gruppespillskamp

Wales sin gruppe i VM-kvalifiseringen besto av Serbia, Irland, Østerrike, Georgia og Moldova. Og det skulle vise seg å bli svært tett og spennende helt til siste spark på ballen i den siste runden.

Wales lå på den viktige andreplassen før sin siste kamp i gruppespillet, hjemme mot Irland. Serbia hadde førsteplassen ett poeng forann mens nettopp Irland lå på tredjeplass med ett mindre poeng.

Alt Wales skulle gjøre var å vinne, så var andreplassen sikret. Og om Serbia i tillegg snublet i sin hjemmekamp mot Georgia kunne Wales juble for direkteplass til neste års mesterskap.

Men dessverre for Wales måtte landets store stjerne Gareth Bale melde forfall til kampen som så mange ganger tidligere. Og når midtbanespilleren Joe Allen også måtte kaste inn håndklet i førsteomgang var det en svært amputert Wales-lag som måtte se Irland feire en 0-1-seier etter kampslutt etter mål av James McClean like etter pause.

Kun møtt hverandre én gang tidligere

Wales og landslagssjef Chris Coleman har gode erfaringer fra Frankrike, etter at han tok landet helt til semifinalene i Europamesterskapet i Frankrike sommeren 2016.

Men møtet kampen i Paris fredag blir kun det andre møtet mellom de to nasjonene i historien. Det var tilbake i 1982 i Toulouse, og Ian Rush scorte kampens eneste mål i det som ble en 0-1-seier til Wales.

Spillerene ønsker Coleman videre

Chris Coleman har enda ikke skrevet under ny kontrakt med Wales og har vært åpen om at han vurderer framtiden sin.

Like etter det avgjørende tapet for Irland på hjemmebane var Gareth Bale og flere andre spillere i mte med Coleman og ba han innstendig om å bli, og fortsette på prosjektet som blant annet har gitt landet en semifinale i EM.

Flere frafall i begge troppene

Wales må som nevnt klare seg uten landets store sterne, Gareth Bale. Men tre andre spillere har også meldt forfall, Sunderlands Jonathan Willians, Ipswishs Emyr Huws og West Bromwichs Hal Robson-Kanu.

Også Frankrike må klare seg uten flere spillere som vanligvis er å finne i troppen, som de to midtbanestjernene Paul Pogba og N’Golo Kanté.

I tillegg er de to langtidsskadde ungguttene Ousmane Dembélé fra Barcelona og Benjamin Mendy fra Manchester City selvsagt ikke med i troppen.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Viasat har kjøpt rettighetene til å sende denne vennskapskampen i Norge, og kampen vil derfor være tilgjengelig via deres kanaler.

Ønsker du å se den på tv vil den bli vist på Viasport 2, og ønsker du å live streame kampen vil den bli streamet på Viaplay.

Når starter Frankrike – Wales?

Kampen starter klokken 21.00 på Stade de France i paris fredag 10. november.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler