Fotballkanalen analyserer VM-lagene: Mexico

Mexico er neste land ut i vår gjennomgang av alle deltakernasjonene i VM. Les deg opp på Mexicos historie og største prestasjoner, og les hvordan vi tror laget vil prestere under sommerens mesterskap i Russland.

Fakta om Mexico

  • FIFA-rangering: 15 (april 2018)
  • Høyeste plassering: 4 (feb – jun 1998 og mai-jun 2006)
  • Deltakelser i VM: 16
  • Beste plassering i VM: kvartfinale i 1970 og 1986
  • Trener: Juan Carlos Osorio

Veien til VM i Russland

Som et av de seks øverste rangerte lagene i det nord- og mellom-amerikanske fotballforbundet (CONCACAF) kom Mexico inn i den fjerde og siste runden av kvalifiseringen til VM.

Og fjerde runde er et gruppespill med tre grupper bestående av fire lag. Mexico vant sin gruppe sammen med Honduras, Canada og El Salvador etter fem seire og en uavgjort kamp.

I den femte runden samles alle de seks resterende lagene til et nytt gruppespill, der de tre øverste er klare for VM, mens nummer fire må ut i playoff mot et lag fra Asia.

Med seks seire, tre uavgjorte og kun ett tap på ti kamper ble det gruppeseier også her for Mexico. Med til Russland fulgte Costa Rica og Panama på henholdsvis andre og tredjeplass, Honduras tapte playoffen mot Australia.

Siden kvalifiseringen var ferdig i oktober i fjor har Mexico spilt treningskamper mot Belgia (3-3), Polen (1-0), Bosnia (1-0), Island (3-0) og Kroatia (0-1), og før VM starter skal laget møte Wales, Skottland og Danmark til vennskapskamper i oppkjøringen.

Største prestasjoner

Mexico har hele tolv internasjonale gullmedaljer, der 10 av dem er i CONCACAF-mesterskapet, i henholdsvis 1965, 1971, 1977, 1993, 1996, 1998, 2003, 2009, 2011 og 2015.

Ellers har Mexico også løftet trofeet i den olympiske konkuransen i London i 2012, og i Confederation Cup på hjemmebane i 1999.

Ellers har det blitt to kvartfinaler i VM, begge gangene når de selv var verter for mesterskapet i 1970 og i 1986.

Gruppe og kamper i VM

Mexicos gruppe F i VM består av følgende lag:

  • Tyskland
  • Mexico
  • Sverige
  • Sør-Korea

Kampene til Mexico i gruppe F:

Tyskland – Mexico, 17. juni klokken 17.00 på Lyzhniki stadion i Moskva

Sør-Korea – Mexico, 23. juni klokken 17.00 på Rostov Arena i Rostov-on-Don

Mexico – Sverige, 27. juni klokken 16.00 på Central stadion i Yekaterinburg

Fotballkanalens vurdering

Ledet av colombianeren Juan Carlos Osorio er det sjeldent lett å vite hva man får av Mexico. Han har ledet laget i snart 50 kamper, og han er kjent for å forandre på taktikken nærmest fra kamp til kamp.

Og både spillere og fans har uttrykt misnøye med alle taktikk- og formasjonsendringene. Men med tanke på at Mexico gikk gjennom hele kvalifiseringen og kun tapte én kamp er det lite trolig at Osorio forandrer på suksessformelen.

I de bakre rekkene er det få spillere som er garantert en fast plass i VM, kanskje utenom Real Sociedads Hector Moreno som må sees på som det sterkeste kortet. Osorio kan også velge spillere som Carlos Salcedo som har spilt mye for et godt presterende Eintracht Frankfurt denne sesongen og Portos Diego Reyess

Sentralt på midtbanen finner vi kaptein og Real Betis-spiller Andrés Guardado som med sine 144 landskamper er den med desidert mest erfaring på laget.

Guardado forlot forrige sommer PSV i Nederland, men de skaffet seg en ny mexicaner samme sommer. Og Hirvino Lozano har virkelig slått til i PSV-trøyen, på 28 kamper denne sesongen har venstrevingen scoret 17 mål, og mexicanerene har store forhåpninger til han i sommerens mesterskap.

Fremover vil trolig West Hams Javier «Chicharito» Hernández bli foretrukket på topp med enten Giovani Dos Santos eller Rodolfo Pizarro bak han i en litt dypere rolle.

Mannskapet er sterkt, men forsvaret peker seg ut som den mulig svakeste lagdelen. Åpningskampen mot Tyskland blir tøff, mens Sverige skal slås på en god dag, og Sør-Korea skal være walk over for mexicanerne.

Vi tror Mexico tar andreplassen i gruppe F bak Tyskland, men det er trolig stopp i 16-delsfinalen der Brasil etter all sannsynlighet står og venter på motsatt banehalvdel. Unibet gir 101.00 i odds på Mexico som VM-vinnere i sommer.

Se opp for:

Javier «Chicharito» Hernández – Den tidligere Real Madrid, Manchester United og Bayer Leverkusen-spilleren meldte en noe overraskende overgang til West Ham før denne sesongen. Her har det gått så som så med åtte mål på 28 seriekamper, men til tross for at karrieren har vært noe nedadgående er han alltid kapabel til å levere på landslaget. På 100 landskamper står han med imponerende 49 mål.

Visste du

At de i verdensmesterskapet i 1990, mesterskapet som fulgte etter de sist var verter i 1986, ble diskvalifisert? Mexico hadde året før brukt flere spillere over den lovlige aldersgrensen i FIFAs verdensmesterskapet for U-lag.

I 1994 var de tilbake i det gjeveste selskap i VM i USA. Det er noe trolig mange nordmenn vet svært godt. Mexico havnet i gruppe med Irland, Italia og Norge. Alle landene i gruppen endte på fire poeng, og Norge var det eneste laget som ikke avanserte grunnet minst scorede mål. Norge vant kampen mot Mexico men Mexico vant gruppen.