Skadeplaget England møter Tyskland fredag kveld

England – Tyskland
Wembley stadion, London
Fredag klokken 21.00

Det er klart for et europeisk gigantmøte når Tyskland gjester England på Wembley stadion i London fredag. Vi gir deg live stream til kampen her.

Overlegen i VM-kvalifiseringen

Begge de to lagene i fredagens vennskapskamp var dominerende i sin gruppe i VM-kvalifiseringen for Europa, og Tyskland i en klasse for seg selv.

Vant alle sine kamper

Tyskland var i gruppe C sammen med Nord-Irland, Tsjekkia, Aserbajdsjan, San Marino og som du mest sannsynlig har fortrengt, Norge.

Det endte med ti seire av ti mulige og utrolige 39 plussmål i målforskjell. De 43 målene Tyskland scorte var ny rekord i en enkel europeisk kvalifisering, godt hjulpet av ni totalt mot Norge.

Kun tre innslupne

England vant også sin kvalifiseringsgruppe komfortabelt, dog ikke like overlegent som Tyskland. I gruppe med Slovakia, Skottland, Slovenia, Litauen og malta vant England åtte av ti kamper, mens to endte med uavgjort.

Men England kan ikke skryte av i nærheten av like mange scorede mål i kvalifiseringen som sine motstandere fredag med sine 18 mål. Derimot kan engelskmennene vise til kun tre innslupne på de ti kvalifiseringskampene, to av dem i 2-2-kampen borte mot Skottland.

Wembley stadion

Kampen spilles på Englands nasjonalarena Wembley stadion i nord-London.

Seedingen klar for VM

Den 1. desember er det klart for trekning av gruppene til verdensmesterskapet i fotball i Russland neste år, og selvom playoff-rundene fortsatt holder på er det allerede klart hvilken pott England og Tyskland havner i.

Tyskland er rangert som det beste landslaget i verden og er selvskreven i pott 1 sammen med blant annet vertsnasjon Russland, Belgia og Brasil.

England på sin side er rangert som nummer 12 i verden og vil dermed havne i pott 2, og de to lagene kan dermed også møter i mesterskapet neste år.

Siste nytt om lagene

England-sjef Gareth Southgate har fått flere forfall i troppen som skal møte Tyskland fredag og Brasil neste uke, blant annet flere nøkkelspillere. Southgate har derfor med hele fem spillere som kan få sin England-debut mot Tyskland.

Blant de som ikke er med finnes vi Tottenham-trioen Dele Alli, Harry Winks og Harry Kane. Daniel Sturridge, Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson og Nathaniel Clyne fra Liverpool i tillegg til Chris Smalling fra Manchester United og Danny Welbeck er heller ikke med.

For Joachim Löw og Tyskland sin del er André Schürrle, Mario Gómez, Thomas Müller og Manuel Neuer blant de mest kjente spillerene som er utilgjengelige og igjen i Tyskland.

Tidligere møter

England og Tysklannd har møtt hverandre 31 ganger tidligere i alle turneringer og vennskapskamper, med Tyskland med et ørlite overtak historisk sett. England har vunnet 13 ganger, Tyskland 15 mens tre har endt med uavgjort.

Sist lagene møttes var så sent som i mars i år på Westfalenstadion i Dortmund, også det en vennskapskamp. Den endte med 1-0-seier til Tyskland etter et Podolski-mål etter 69 minutter.

Men vi skal ikke lenger tilbake enn til mars i fjor for å finne forrige gang England vant over Tyskland, da ble det 2-3 på Olympiastadion i Berlin. Harry kane, Jamie Vardy og Eric Dier scorte Englands mål mens Toni Kroos og Mari Gómez sørget for Tysklands to mål.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Bet365 vil sende kampen på sin live-streamingstjeneste kostnadsfritt for alle som har en aktiv konto hos dem. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en aktiv konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av kamper fra hele verden gjennom året. Blant annet fra Bundesliga, Serie A, Ligue 1, La Liga og Eredivisie.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler