England – Iran: Overkommelig motstand for Southgates menn

VM er i gang og allerede på andre dagen er England klar for sin første kamp, når de møter Iran i det som bør blir tre poeng, i en gruppe der både USA og Wales også har muligheter til å ta en del poeng.

England er store favoritter i gruppen, men skal som sagt passe seg om det ikke blir tre poeng her, mot et klart svakere iransk lag. Men iranerne har et par farlige våpen på lur i troppen.

For Irans tre mest offensive menn har stått for hele 97 landslagsmål til sammen. Portos Mehdi Taremi står med 28 mål på 60 kamper, Omonias Karim Ansarifard står med 29 mål på 94 landskamper og Bayer Leverkusens Sardar Azmoun har hele 41 mål på 65 landskamper.

Men Gareth Southgate og England har også et par offensive ess i ermet, ikke minst Harry Kane med hele 51 landslagsmål på 75 kamper så langt. I tillegg har Southgate med seg både Sterling, Rashford og ungguttene Saka og Foden.

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 England 3 2 1 0 7 7
#2 USA 3 1 2 0 1 5
#3 Iran 3 1 0 2 -3 3
#4 Wales 3 0 1 2 -5 1

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Det er ikke mange store overraskelser i troppen til England, men det er en del som har etterlyst Ben Chilwell, Reece James, Fikayo Tomori, James Ward-Prowse og Tammy Abraham spesielt.

Ingen av spillerne som er med i de endelige troppene er meldt syk, hos noen av lagene, og vi kan dermed forvente toppede mannskaper på banen mandag ettermiddag.

England:

Pickford;
Walker, Stones, Maguire;
Trippier, Bellingham, Rice, Shaw;
Saka, Kane, Sterling

Iran:

Beiranvand;
Moharrami, Kanani, Khalilzadeh, Jalali;
Ghoddos, Ezatoahi, Hajsafi;
Jahanbakhsh, Taremi, Torabi

International - World Cup Grp. B

Odds for HUB:
21st Nov
Game
Result
FT
England Iran
6 2
21st Nov
Game
Result
FT
USA Wales
1 1

Spilltips: England vinner komfortabelt

England er storfavoritter her, men det er tross alt VM, og det gjør noe med både innstilling og selvtillit til de fleste lagene som deltar, også Iran.

Det er mye uroligheter i hjemlandet til de iranske spillerne, og de har nok lyst å vise verden en positiv side av landet, og jeg har en fornemmelse av at de fleste spillerne ønsker å gi befolkningen som protesterer hjemme i Iran en god opplevelse.

Men med en Kane i god form og ellers et meget habilt engelsk lag skal dette bli engelsk seier, og tre viktige poeng som sender dem langt på vei til utslagsrundene.

Iran skal kjempe om andreplassen med USA og Wales, der Wales trolig er den sterkeste utfordreren.

Spill på England-seier (-1)!

Odds hos Unibet:

2.18!👀

England vs Iran Odds for HUB:
Kampen starter 21/11 14:00
Kamp avsluttet

Mer VM-relatert innhold:

vm
I år er det VM, og Norge er ikke med. Men VM er uansett en stor begivenhet, som alle med interesse med fotball følger på et eller annet vis. Her får du kampprogram og TV guide til alle kampene i årets store fotballbegivenhet.
12 juli, 2023
vm
Fotball-VM er rett rundt hjørnet, og vi i Fotballkanalen vil her gi deg en oversikt over alle de beste oddstilbudene, kampanjene og bonusene som er å oppdrive på det norske markedet.
12 juli, 2023

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler