Danmark besøker Montenegro i viktig kamp om VM-play off

Det danske fotballandslaget møter Montenegro i VM-kvalifiseringen torsdag kveld. Les mer og finn ut hvordan du får sett kampen med live stream her.

Kan være nok med uavgjort for Danmark

Torsdag kveld er det alvorets time i den makedonske hovedstaden Podgorica. Danmark og Montenegro kjemper om andreplassen i gruppe E i VM-kvalifiseringen for Europa. Selvom det fortsatt er en teoretisk mulighet for å ta førsteplassen, virker Polen for sterke og det er tvilsomt at polakkene vil miste tre poeng i de to siste gruppespillskampene.

Selvom det for øyeblikket er Montenegro som ligger på andreplassen, kan uavgjort være nok for Danmark i torsdagens kamp. Det skyldes at Montenegro sin siste gruppespillskamp er mot nettopp Polen på bortebane.

Danmark møter Romania hjemme i sin siste kamp på mandag, og det er enda mulighet for å vinne gruppen om resultatene går danskene sin vei.

Nicklas Bendtner er i form og klar for å spille

Heldigvis for Danmark har Nicklas Bendtner meldt seg frisk og klar til det danske landslaget etter at han ble byttet ut i den forrige ligakampen for Rosenborg mot Sarpsborg. Det har vært tvil om lysken hans som har vært overbelastet ville bli helt fin til kampene for Danmark, men det er nå klart at Rosenborgs store stjerne har meldt seg klar til dyst.

Feyenoords Nicolai Jørgensen, som vanligvis er å finne i startoppstillingen for Danmark er uaktuell til de to neste landskampene, mens både Viktor Fischer og Kasper Dolberg er ute av kampform for øyeblikket. Det kan åpne opp for en Nicklas Bendtner, som har scoret 10 mål på de 10 siste kampene for Rosenborg, mulig spiller fra start torsdag.

Bendtner virker en god del mer moden enn forrige periode på det danske landslaget, men det er heller ikke første gang danskene har trodd det. Han pleier dog alltid å prestere på landslaget når Danmark har bruk for det og han kan vise seg gull verdt i de to neste avgjørende landskampene.

Danmark må passe seg for Stefan Jovetic

Danmark har på papiret ett ganske opplagt bedre lag enn det Montenegro kan stille med fra start, men de har noen profiler som holder et meget høyt nivå. Særlig Stefan Jovetic, som har scoret syv mål så langt i kvalifiseringen, skal Danmark vokte seg for.

Jovetic var forrige sesong utleid fra Inter i Italia til Sevilla i Spania, der han spilte meget godt. I sommer meldte han overgang til Monaco i Ligue 1.

Der har han ikke fått den beste starten på sesongen, men har nå fått starte de tre siste ligakampene, der han også scoret i Monacos 4-0 seier over Lille. Jovetic er en meget teknisk god spiller, noe han også viste i det motsatte oppgjøret mellom landene, da han assisterte Fatos Becirajs mål, som også var kampens eneste mål.

Odds på kampen hos bet365:

Danmark er gjort til ganske klare favoritter hos bookmakerene med følgende odds:

  • Montenegro: 3.60
  • Uavgjort: 3.40
  • Danmark: 2.20

Hvordan ser du Montenegro mot Danmark?

Du kan se landskampen mellom Montenegro og Danmark direkte på live stream via Discovery sin live streamingstjeneste Eurosport Player. Kampen vil også bli sendt på Eurosport 1.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler