Avgjørende kvalifiseringskamp for Chile hjemme mot Ecuador

Chile – Ecuador
Estadio Nacional
Natt til fredag, klokken 01.30

Regjerende Copa America-mestre Chile risikerer å ikke kvalifisere seg for neste års VM. Spiller uhyre viktig kamp hjemme mot Ecuador natt til fredag. Les mer og finn live stream her.

Skuffende kvalifisering

Chile har de siste årene etablert seg som et av de aller beste landslagene i verden og har blant annet vunnet Copa America de to siste gangene turneringen har blitt spilt.

Laget har også deltatt i de to siste utgavene av Verdensmesterskapet og har kommet seg til 16-delsfinalen begge gangene.

Denne utgaven av VM-kvalifiseringen for Sør-Amerika startet også godt med seier hjemme over Brasil, men har over de neste femten kampene gått på flere smeller. Laget har blant annet tapt de to siste kampene mot henholdsvis Paraguay hjemme (0-3) og Bolivia borte (1-0).

Startet godt for Ecuador

Ecuador på sin side startet kvalifiseringen med hele fire seire på rad. Kvalifiseringens første kamp var en stor overraskelse da laget tok med seg en 0-2 seier hjem fra Argentina. Også Bolivia (2-0) og Uruguay (2-1) hjemme og Venezuela (1-3) borte ble slått innledningsvis.

Men utover i kvalifiseringen har resultatene matchet laget bedre, og blant annet de tre siste kampene har endt med tap for laget til trener Jorge Celico.

Begge lag enda med i kampen om kvalifikasjon

Selvom begge lagene for øyeblikket er utenfor kvalifiseringsplassene er det mye som kan skje på tabellen i løpet av de to siste kampene.

Med to kamper igjen ligger Chile på en sjetteplass med 23 poeng mens Ecuador er på åttende med 20 poeng. De fire øverste lagene kvalifiserer seg direkte til VM mens femteplassen må via play-off mot vinneren av Oseania-kvalifikasjonen.

Peru innhar for øyeblikket den viktige fjerdeplassen med sine 24 poeng med Argentina er å finne på play-off plassen, også med 24 poeng. De to lagene har også samme målforskjell med Peru har flere scorede mål.

Argentina og Peru spiller mot hverandre samtidig som Chile og Ecuador natt til fredag…

Arturo Vidal Chile

Tidligere møter

De to lagene møttes sist gang i det første oppgjøret mellom de to i denne kvalifiseringen tilbake i oktober i fjor og da var det Ecuador som trakk det lengste strået og vant 3-0 hjemme.

Totalt har de to lagene møttes 22 ganger i VM-kvalifiseringen siden 1993 og det er Chile som har statistikkene på sin side med sine ti seire.

Ni av dem har dog kommet på hjemmebane, mens Ecuador har vunnet alle sine fem på hjemmebane. Kun to har endt uavgjort med Chile som hjemmelag.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Kampen går ikke på norske tv-skjermer men kan streames via bet365 sin live streamingstjeneste om man har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du har et disponibelt beløp hos dem eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss flere andre fra VM-kvalifiseringen. Du kan også se La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga og flere tusen andre fotballkamper og sportsbegivenheter gjennom året.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler