Brasil med vanskelig bortekamp i VM-kvalifiseringen

Bolivia – Brasil
Estadio Hernando Siles
Torsdag klokken 22.00 norsk tid

Det går mot en uhyre spennende avslutting på VM-kvalifiseringen for sør-Amerika når Bolivia tar i mot Brasil i den nest siste runden. Les mer og finn live stream til kampen her.

Allerede kvalifisert

Brasil åpnet kvalifiseringen ved å tape borte for Chile i den aller første kampen men har siden det imponert stort ved å vinne elleve og spille fire uavgjorte i de femten siste kvalifiseringskampene.

Det plasserer Brasil på førsteplass på tabellen med 37 poeng på seksten kamper, og laget som har vunnet VM flest ganger i historien kan ikke bli tatt igjen av lagene bak i de siste to rundene.

Bolivia kan ikke kvalifisere seg

Torsdagens hjemmelag har ingen muligheter for å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap i Russland, da laget kun har vunnet fire av sine seksten kamper. Hele elleve har endt med tap.

Dermed er laget nest sist på tabellen, kun over Venezuela. Men med fem poengs forsprang og kun seks poeng igjen å spille om skal det mye til for at laget fra høyden i Andesfjellene skal bli tabelljumbo.

Alle seirene kommet på hjemmebane

Og det er nettopp høyden i Andesfjellene som er Bolivias store fordel på hjemmebane. Med en plassering på 3.637 meter over havet er Bolivias hjemmebane Estadio Hernando Siles en av de høyeste stadionene i verden.

Flere motstanderlag har protestert opp igjennom årene mot at plasseringen gir Bolivia en fordel med tanke på oksygennivået, og i 2007 erklerte FIFA at ingen VM-kvalifiseringskamper kunne bli spilt over 2.500 meter over havet.

Men etter måneder med klager og protester på at de ikke fikk spille på sin egen hjemmebane fra Bolivia økte FIFA grensen sånn at laget fortsatt kan få spille på Estadio Hernando Siles.

Estadio Hernando Siles

Tropper til kampen

Mens Brasils tropp er fyllt opp med verdensstjerner i alle lagdeler skal du være meget interessert i fotball for å gjenkjenne noen av navnene i troppen til Bolivia.

Bolivia:

Keepere: Carlos Lampe, Romel Quinonez, Ruben Cordano.

Forsvarsspillere: Ronald Raldes, Edwald Zenteno, Marvin Bejarano, Diego Begarano, Gabriel Valverde, Jose Sagredo, Jordy Candia, Mario Cuellar, Luis Haquim.

Midtbanespillere: Jhasmani Campos, Alejandro Chumacero, Pedro Azogue, Raul Castro, Diego Wayar, Gamarra Ruiz Sebastian, Cristhian Machado, Moises Villarroel.

Angripsspillere: Marcelo Martins Moreno, Juan carlos Arce, Gilbert Alvarez, Bruno Miranda, Rodrigo Vargas, Eduardo Fierro.

Brasil:

Keepere: Alisson, Cassio, Ederson

Forsvarspillere: Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Marquinhos, Danilo, Alex Sandro, Jemerson, Jorge.

Midtbanespillere: Willian, Paulinho, Fernandinho, Diego, Philippe Coutinho, Renato Augusto, Casemiro, Fred, Arthur.

Angrepsspillere: Neymar, Roberto Firmino, Diego Tardelli, Gabriel Jesus.

Hvordan streamer du kampen I Norge?

Kampen går ikke på norske tv-skjermer men kan streames via bet365 sin live streamingstjeneste om man har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du har et disponibelt beløp hos dem eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss flere andre fra VM-kvalifiseringen. Du kan også se La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga og flere tusen andre fotballkamper og sportsbegivenheter gjennom året.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler