Argentina med kniven på strupen hjemme mot Peru

Argentina – Peru
El Momumental
Natt til fredag, klokken 01.30

Lionel Messi og Argentina står i fare for å gå glipp av neste års VM i Russland og bør vinne fredagens hjemmekamp mot tabellnabo Peru. Les mer og finn live stream til kampen her.

Sliter med å score mål

Argentina har i denne kvalifiseringen slitt med noe så overraskende som å score mål. Så langt er Argentina det laget som scoret nest minst i kvalifiseringsligaen på totalt ti lag. Da hjelper det lite at laget også slipper inn nest færrest av samtlige ti lag.

16 mål og 15 innslupne på 16 kamper så langt er fasiten, noe som plasserer Argentina på den viktige femteplassen på tabellen, samme poengsum og samme målforskjell som fredagens motstander Peru, men mindre scorede mål. Femteplassen gir play-off til VM mens Perus fjerdeplass gir direkteplass til neste års mesterskap.

God kvalifisering av Peru

Uansett hva som skjer i de to siste kvalifiseringskampene for Peru har de grunn til å være stolte over hvordan de har prestert i denne kvalifiseringen. Laget som kun har fem spillere som spiller i en europeisk liga har så langt overprestert, og har blant annet vunnet side tre siste kamper.

Nå gjenstår to tøffe kamper mot Argentina borte og Colombia hjemme, men laget har plassert seg i en situasjon der alt er i deres hender, noe få hadde spådd før kvalifiseringen startet.

Tidligere møter

I VM-kvalifiseringen har de to lagene møttes 17 ganger tidligere siden 1933 og det er ikke overraskende Argentina som har statistikken på sin side.

Laget med to VM-titler har vunnet ni av oppgjørende mens Peru står med to. Seks har endt med et uavgjortresultat.

Lagenes første møte i denne kvalifikasjonen endte med 2-2 i Peru etter scoringer av Guerrero og Cueva for hjemmelaget of Funes Mori og Higuaion for Argentina.

Hvordan ser du kampen med live stream?

Kampen går ikke på norske tv-skjermer men kan streames via bet365 sin live streamingstjeneste om man har en aktiv konto hos dem.

En aktiv konto vil si at du har et disponibelt beløp hos dem eller har plassert et bet det siste døgnet.

Har du ikke en konto hos bet365 følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss flere andre fra VM-kvalifiseringen. Du kan også se La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga og flere tusen andre fotballkamper og sportsbegivenheter gjennom året.

Hvor spilles kampen?

El Momumental

Kampen spilles på El Monumental i Buenos Aires. Stadionet er hjemmebanen til det argentinske storlaget River Plate og det argentinske landslaget.

Med en kapasitet på 62.000 tilskuere er stadionet Argentinas største, og har blant annet vært verstskap for VM-finalen i 1974 og fire finaler i Copa America.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler