Spilltips: Revansjesugent Chelsea møter formsvake Watford

Watford FC – Chelsea FC
Vicarage Road, Watford
Premier League, runde 26
Mandag klokken 21.00

Den 26. runden av Premier League avsluttes med Watfords hjemmekamp mot Chelsea på Vicarage Road i kveld. Vi gir deg odds og spilltips til kampen her.

Hjemmelaget helt ute av form

Watford startet denne sesongens Premier League meget godt og var etter åtte spilte serierunder helt oppe på en fjerdeplass på tabellen med fire seire, tre uavgjorte og ett tap.

Men nå står laget med kun én seier på de siste åtte ligakampene, noe som har ført dem ned på en ellevteplass på tabellen med 27 poeng på 26 spilte kamper. Laget er nå ute av kampen om spill i Europa neste sesong, og med tap i kveld er det bare tre poeng ned til Stoke på nedrykksplass.

Forrige ligakamp endte med et kjedelig 0-0-resultat i midtuken forrige uke mens man må helt tilbake til julen for å finne forrige seier, da Leicester ble slått 2-1 på hjemmebane boxing day.

Lamslått av Bournemouth

Heller ikke kveldens bortelag er i sin beste form for tiden, dog går det langt bedre enn hos hjemmelaget. Onsdag forrige uke kom sesongens tredje hjemmetap i Premier League da Bournemouth vant hele 0-3 og stakk av med alle tre poengene.

Dermed har de regjerende seriemesterne bare vunnet én av sine siste fire seriekamper og er dermed definitivt ute av kampen om ligagullet, som etter alle solemerker havnet i Manchester.

Ligaleder Manchester City har et nitten poengs forsprang så langt, etterfulgt av Manchester United og Liverpool, med henholdsvis seks og ett poeng mer enn Chelsea på fjerdeplass. Sistnevnte har dog én kamp mindre spilt.

Og med Tottenham og Arsenal jagende bak på tabellen må Chelsea være forberedt på å kjempe om en plass i neste års Champions League, i tillegg til at det skal presteres i årets utgave av Champions League og FA-cupen.

Trolig en debutant på topp

Med Alvaro Morata fortsatt ute med en ryggskade og Michy Batshuayi på lån i Borussia Dortmund er det duket for debut for tidligere Arsenal-spiller Olivier Giroud på topp for Chelsea i kveld.

Han får selskap av januarvinduets andre signering Emerson Palmieri, som trolig starter på benken. De får derimot ikke selskap av hverken Willian, David Luiz eller Andreas Christensen, som alle er utilgjengelig grunnet skader.

For hjemmelaget sin del er Tom Cleverley usikker, han måtte forlate banen i forrige seriekamp mot Stoke. Ellers står nysigneringen Didier Ndong over sin siste av en tre kampers suspensjon.

Tidligere møter

Watford og Chelsea har møtt hverandre totalt 32 ganger i alle turneringer siden det første møtet tilbake i 1970, med Chelsea som det klart beste laget historisk sett.

Chelsea har vunnet totalt 17 av dem mot Watfords ni, og det er gått hele 12 kamper siden Watfords forrige seier over Chelsea, i en Premier League-kamp tilbake i 1999.

Det første møtet dem i mellom denne sesongen endte 4-2 på Stamford Bridge, mens det endte 1-2 i tilsvarende møte og 4-3 på Stamford Bridge forrige sesong.

Spilltips: Chelsea vinner komfortabelt mot ligaens dårligste hjemmelag

Watford har kun tatt 13 poeng på 12 hjemmekamper denne sesongen, med en målforskjell på minus ni, det gjør dem til ligaens dårligste hjemmelag så langt.

Og til tross for at Chelseas prestasjon hjemme mot Bournemouth i den forrige serierunde kanskje var den dårligste Chelsea-prestasjonen i Antonio Contes tid i managerstolen har vi troen på at Chelsea slår nådeløst tilbake i kveld.

Med en spillesugen Olivier Giroud på topp tror vi bortelaget scorer minst to mål mer enn Watford. Han må overbevise den franske landslagssjefen om at han fortjener en plass i sommerens VM-tropp.

Odds for kampen hos bet365:

Watford: 6.50 Uavgjort: 4.20 Chelsea: 1.57

Chelsea vinner med (-1) handicap: 2.40

Vi går for Chelsea-seier med minst to mål til 2.40 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler