Viking tar nok en skalp i Eliteserien

Magnus Wolff Eikrem Molde Viking spilltips

Den femte runden av Eliteserien sparkes i gang allerede lørdag, med to kamper. Kamp nummer to er en skikkelig godbit, når to av de største medaljekandidatene barker sammen på Aker stadion i Molde.

Molde spiller sin første kamp som nybakt Cupmester, etter å ha løftet trofeet for første gang siden 2014, sin femte Cuptittel i historien. regjerende seriemester Bodø/Glimt ble slått 1-0 foran et noe glissent Ullevaal stadion. Rett under 20 000 møtte opp, riktig nok på veldig kort varsel.

Viking er nummer to i Eliteserien, etter en meget god start på sesongen, Viking har dermed begynt å befeste sin posisjon som et av de bedre lagene i Norge de seneste sesongene.

Viking har riktignok, i likhet med ligaleder Lillestrøm, spilt én kamp mer enn det lagene bak dem på tabellen har gjort. Men det underbygger ikke det faktum at de har fått en fantastisk start på sesongen, blant annet med seier over regjerende mestere Glimt hjemme på Viking stadion.

12 poeng har Viking etter fem spilte kamper, ett mindre enn Lillestrøm på førsteplass. Molde følger fem poeng bak Viking, men som nevnt med én kamp mindre spilt. Det er hele fire lag som har syv poeng etter fire kamper, Glimt, Sarpsborg 08, Molde og Aalesund.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Molde må klare seg uten Eirik Ulland Andersen, som med at avrevet korsbånd trolig er ute i et helt år, et stort tap for Molde, og ikke minst utrolig kjipt for Ulland Andersen, som nok en gang blir satt på sidelinjen i lang tid. Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, David Forana, Björn Sigurdarson og Martin Ellingen er også ute med skader for hjemmelaget.

For Viking sin del er Sondre Auklend ute til midten av august med en fotskade, mens både Zlatko Tripic, Erik de Lanlay og Fredrik Torsteinbø er usikre.

Molde:

Kallstrøm;
Bjørnbak, Hansen, Risa;
Knudtzon, Mannsverk, Hussain, Linnes;
Brynhildsen, Kaasa;
Wolff Eikrem

Viking:

Gunnarsson;
Bjørshol, Stensness, Brekalo, Pattynama;
Fridjonsson, Solbakken, Tangen;
Kabran, Berisha, Sandberg

Spilltips: Viking vinner

Som man ser ovenfor mangler Molde flere nøkkelspillere, selv om spillere som Wolff Eikrem og Mannsverk fortsatt er med er det et redusert mannskap som tar imot Viking til dette oppgjøret.

Viking kommer fra 2-0 og 5-1 hjemme mot henholdsvis Bodø/Glimt og Haugesund i sine to siste ligakamper, mye takket være en Berisha i kanonform. Han scoret tre av målene i Rogalands-derbyet.

Jeg tror nettopp Berisha blir tunget på vektskålen i dette oppgjøret, og sørger for at Viking virkelig trer fram som en tittelkandidat i Eliteserien 2022. Det er fortsatt tidlig i sesongen, men seier over Glimt og potensielt Molde allerede, vil virkelig sørge for at konkurrentene tar dem på alvor.

Sportaza gir flotte 3.50 i odds for borteseier i dette oppgjøret.

Kampstart er klokken 18:00 lørdag kveld.

Tilbudet fra NordicBet er tilgjengelig kun for nye kunder.

Spill på kampen hos Sportaza!

Viking-seier til 3.50 i odds!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler