Spilltips til Eliteserie-kampen mellom Vålerenga og FK Haugesund

Vålerenga og Haugesund møtes til duell i Eliteserien på Itility Arena torsdag. Vi skal her gi deg odds og spilltips til hengekampen.

Vålerenga enda ikke kvitt nedrykksspøkelset

Vålerenga har hatt en svært skuffende sesong med Ronny Deila i førersetet. Den tidligere Celtic-treneren skulle føre ny og frisk pust inn i klubben og optimismen var i vinter stor.

Men det har alt annet enn gått på skinner for Deila og Vålerenga og klubben er for øyeblikket å finne en plass og to poeng over kvalifiseringsplassen, med én kamp mindre spilt.

Klubben vil med seier med andre ord ta et godt steg bort fra nedrykksgjørmen, men med tap bare være to poeng unna nedrykksplass.

Haugesund imponerer stadig

Haugesund tok en sterk fjerdeplass forrige sesong, noe som ga dem Europacup-plass denne sesongen. Der røk de til slutt ut i tredje kvalifiseringsrunde mot Lech Poznan.

Men 23 kamper ut i årets sesong er klubben på femteplass. Og med en kamp mindre spilt vil de være kun étt poeng bak Brann på fjerdeplass med seier over Vålerenga.

Tidligere møter

I Eliteserien har de to lagene møttes 19 ganger før. Vålerenga har vunnet åtte av dem, tre har endt med uavgjort mens Haugesund også har vunnet åtte.

I det forrige møtet denne sesongen på haugesund stadion endte det med 4-3 seier til haugesund etter mål av Gytkjær x2 og Ibrahim x2 for haugesund og Keita, Grødem og et selvmål av Skjerve for Vålerenga.

Skader og suspensjoner

Vålerenga har Daniel Berntsen ute med karantene denne kampen, mens fire spillere er skadet. Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue har vært ute siden september med skade og er svært usikker mens Aron Dunnum og Ernest Agyiri også er usikker til kampen.

For Haugesund sin del ser det betydelig bedre ut. Rogalandslaget har hatt Frederik Gytskjær, Tor Arne Andreassen og Per kristian Bråtveit ute med sykdom og skader den siste tiden, men alle tre ser ut til å rekke torsdagens kamp.

Spilltips: Vanskelig å skille lagene

Det er to lag som kjemper i hver sin ende av tabellen som møtes på Itility stadion torsdag, og vi tror de kommer til å nøytralisere hverandre. Haugesund er per dags dato et bedre lag, men å kjempe om nedrykk gir som regel mer krefter enn å kjempe om medalje.

Odds for kampen hos bet365 er som følger:

Vålerenga: 2.10

Uavgjort: 3.50

Haugesund: 3.30

Vi går for uavgjort til 3.50 i odds. Ergo kan Vålerenga enda ikke puste lettet ut, mens Haugesund kan starte å si farvel til medalje også denne sesongen.

Kampstart er klokken 19.00.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler